Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētā Dalasas "Mavericks" ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē ar rezultātu 122:113 savā laukumā pārspēja Goldensteitas "Warriors".

Bertāns šajā mačā iesaistījās no rezervistu soliņa, bet 11 nospēlēto minūšu laikā latvietis punktus neguva, netrāpot divus izpildītos tālmetienus. Viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, nopelnīja trīs piezīmes un iekrāja +/- rādītāju -2. Šī bija otrā spēle pēc kārtas, kad Bertāns palika bez gūtiem punktiem.

Luka Dončičs bija produktīvākais spēlētājs "Mavericks" rindās, gūstot 41 punktu, izcīnot 10 atlēkušās bumbas un izdarot deviņas rezultatīvas piespēles. Dorians Finnijs-Smits izcēlās ar 18 punktiem, bet 17 punktus sameta Spensers Dinvidijs.

"Warriors" rindās 21 punktu un deviņas rezultatīvas piespēles iekrāja Stefens Karijs, 23 punkti Džordana Pūla kontā, bet 17 punktus guva Endrū Viginss.

Lielāko daļu spēles Dalasas komandas bija nelielā vadībā, bet sešas minūtes pirms pamatlaika beigām "Warriors" rezultātu izlīdzināja 104:104. Mača galotnē svarīgus punktus guva Dinvidijs un Dončičs, bet "Warriors" vairs nespēja "ieķerties" cīņā par uzvaru.

"Mavericks" basketbolisti otro reizi piecu dienu laikā pieveica "Warriors" vienību.

NBA Rietumu konferences kopvērtējumā "Mavericks" ar 38 uzvarām un 25 zaudējumiem ieņem piekto vietu, bet "Warriors" ar 43 uzvarām un 20 zaudējumiem ieņem otro pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!