Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Dalasas "Mavericks" pirmdien savās mājās sagrāva Jūtas "Jazz" komandu, sērijā panākot vadību 3-2.

Dalasas vienība uzvarēja ar rezultātu 102:77 (24:18, 28:18, 29:19, 21:22).

Dāvis Bertāns laukumā pavadīja 6:24 minūtes, kurās tika pie vienas atlēkušās bumbas un vienas pārtvertas bumbas. Rūjienietis divas minūtes nospēlēja pirmajā ceturtdaļā, bet atlikušo spēles laiku sakrāja mača izskaņā, kad tā liktenis jau bija noteikts.

Spēles nokrāsa krietni mainījās otrajā ceturtdaļā, kuras otrajā pusē viesi no Soltleiksitijas sešas minūtes pēc kārtas neguva nevienu punktu. Tas palīdzēja "Mavericks" vienībai uz brīdi pat attīstīt 20 punktu pārsvaru.

Savukārt nākamie pamati sagrāvei tika ielikti trešās ceturtdaļas sākumā. Luka Dončičs pirmo septiņu minūšu laikā guva 14 punktus, ar diviem sarežģītiem tālmetieniem pēc kārtas panākot jau rezultātu 74:46.

Abu komandu vadošie spēlētāji gan vēl pietiekami ilgi atradās laukumā. Turklāt nepilnas piecas minūtes pirms mača beigām laukumu ar sāpju pilnu grimasi pameta "Jazz" aizsargs Donovans Mičels, kurš šķietami savainoja kāju. Tomēr Jūtas klubs tā arī nespēja atrast ritmu uzbrukumā, neradot pretargumentus milzīgajam Dalasas komandas pārsvaram.

Spēles izskaņa pārvērtās par svinībām Dalasas komandas līdzjutējiem, kuri skaļi pieprasīja, lai laukumā tiktu izlaists centra pozīcijas spēlētājs Bobans Marjanovičs. Mājinieku galvenais treneris Džeisons Kids piepildīja šo vēlmi, faniem ar milzu ovācijām sagaidot katru serba pieskārienu bumbai.

Uzvarētāju labā 33 punktus un 13 atlēkušās bumbas sakrāja Dončičs, bet ar 24 punktiem piebalsoja Džeilens Bransons. Viesu rindās ar 20 punktiem atzīmējās Džordans Klārksons, savukārt Rūdijs Gobērs izcēlās ar 17 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām.

"Jazz" komanda realizēja tikai trīs no 30 trīspunktu metieniem.

Sērijas sestā spēles ceturtdien norisināsies Soltleiksitijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!