Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns pēc līguma pagarināšanas ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Vašingtonas "Wizards" bija priecīgs, ka kluba ģenerālmenedžera Tonija Šepara paustā vēlme noslēgt jaunu līgumu ar latvieti nav izrādījušās tukšas pļāpas, viņš atklāja intervijā Ziemeļamerikas žurnālistiem.

"Wizards" komanda svētdien oficiāli apstiprināja līguma pagarināšanu ar Bertānu. Jau vēstīts, ka latvietis noslēdzis jaunu piecu gadu līgumu, kura kopējā summa ir 80 miljoni ASV dolāru (67,4 miljoniem eiro).

"Esmu priecīgs," par jauno līgumu teica Bertāns. "Nauda nebija svarīgākais. Esmu apmierināts, ka esmu šajā pozīcijā un ka varu izbaudīt basketbolu. Pagājušajā sezonā varējām labāk nospēlēt aizsardzībā, bet tas uzlabosies, kad vairāki spēlētāji iegūs pieredzi. Man ir svarīgi, lai laukumā man būtu jautri. Basketbolista karjera nav tik gara, ja man nebūs jautri laukumā, tad nevēlos spēlēt basketbolu."

Šepards jau pagājušās sezonas laikā sacīja, ka līguma pagarināšana ar Bertānu ir viena no kluba prioritātēm. Bertāns neslēpa, ka priecājies, ka klubs tiešām piedāvājis līgumu.

"Bija ilgi jāgaida, līdz atveras brīvo aģentu tirgus. Tam vajadzēja notikt jūlija sākumā. Vajadzēja gaidīt, kad bija atļauts sākt pārrunas. Tomijs un "Wizards" runāja, ka vēlas, lai es palieku, un es biju priecīgs, ka tās nebija tikai tukšas runas un viņi vēlējās mani komandā. Es arī vēlējos palikt."

Pagājušajā sezonā Bertāns esot izbaudījis, ka viņam bijusi "zaļā gaisma" un viņš varējis spēlēt tā, kā to darīja Eiropā. "Komandas biedri man uzticējās, treneri man uzticējās. To nevar iegūt visās komandās. Esmu priecīgs būt komandā, kas kopā aug un vēlāk mēģina iegūt čempionu titulu," sacīja latvietis.

Iepriekš medijos izskanēja baumas, ka "Wizards" zvaigzne Džons Vols, kurš būtībā divus gadus traumas dēļ nav spēlējis, esot pieprasījis maiņu uz citu komandu. "Wizards" ģenerālmenedžeris šo informāciju noraidīja. Bertāns pārāk neielaidās spekulācijās šajā jautājumā, taču viņš uzsvēra, ka ļoti grib spēlēt ar Volu.

"Pagājušajā sezonā viņš teica, ka vēlas spēlēt ar mani. Spēlēšana ar Džonu tikai uzlabos manu metienu procentu," teica Bertāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!