Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Noslēdzoties Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārajai sezonai kļuvuši zināmi visi "play-off" pāri, kā arī "play-in" sacensību dueļi. "Play-in" sacensībās par divām ceļazīmēm uz "play-off" katrā konferencē cīnīsies četras komandas, kuras ierindojās 7.-10. vietā.

Austrumu konferencē Dāvja Bertāna pārstāvētā Vašingtonas "Wizards", izcīnot uzvaru pēdējā spēlē, izrāva astoto vietu, kas dod nelielas priekšrocības "play-in" turnīrā – Latvijas basketbolista vienībai "play-off" sasniegšanai vajadzēs vienu uzvaru "play-in" turnīrā. Ja "Wizards" paliktu devītā, vajadzētu uzvarēt divās "play-in" spēlēs.

"Wizards" cīņā par vietu izslēgšanas spēlēs tiksies ar Bostonas "Celtics", kas Austrumu konferencē bija septītā. Spēle risināsies otrdien (trešdien pulksten 4:00 pēc Latvijas laika), un tās uzvarētājs uzreiz iekļūs izslēgšanas turnīrā. Zaudētājam vēl būs viena iespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, jo 20. maijā būs jātiekas ar Šarlotas "Hornets" un Indianas "Pacers" dueļa uzvarētāju.

NBA Rietumu konferencē viens no "play-in" dueļiem piesaistīts visas basketbola pasaules uzmanību – par tiešo ceļazīmi uz izslēgšanas turnīru 19. maijā cīnīsies pašreizējā NBA čempione Losandželosas "Lakers" un Goldensteitas "Warriors", kas NBA triumfēja 2015., 2017. un 2018. gados. Dueļa uzvarētāja iekļūs izslēgšanas turnīrā, bet zaudētāja tiksies ar Sanantonio "Spurs" un Memfisas "Grizzlies" pāra uzvarētāju.

Tikmēr pārējās 12 izslēgšanas turnīrā iekļuvušās komandas jau var sākt gatavoties saviem dueļiem. NBA "play off" pirmajā kārtā dueļi rit līdz četrām uzvarām, bet pirmās spēles notiks jau 22. maijā.

NBA Rietumu konferencē Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" būs izsēta ar piekto numuru un tiksies ar ceturto numuru – Klīvlendas "Cavaliers". Abas komandas NBA izslēgšanas turnīrā tikās pērn, kad mači notika "burbulī", un šajā duelī ar 4-2 pārāka bija "Cavaliers" komanda. Porziņģis un "Mavericks" izslēgšanas turnīru sāks sestdien vai svētdien.

Vēl Rietumu konferencē Denveras "Nuggets" tiksies ar Portlendas "Trail Blazers". Fīniksas "Suns" pretinieks būs "Lakers" vai "Warriors", bet Jūtas "Jazz" tiksies ar "play-in" pēdējo veiksminieci.

NBA Austrumu konferencē Porziņģa bijušais klubs Ņujorkas "Knicks" pēc septiņu gadu pauzes atkal spēlēs "play-off" un tiksies ar Atlantas "Hawks". Citā duelī Milvoki "Bucks" spēlēs ar Maiami "Heat", bet Bruklinas "Nets" spēlēs pret "play-in" pirmo uzvarētāju – "Wizards" vai "Celtics". Savukārt Filadelfijas "76ers" pretiniece būs "play-in" turnīra pēdējā veiksminiece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!