Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas "Mavericks" otrdien tika pie pirmās uzvaras Rietumu konferences izslēgšanas spēļu finālsērijā.

"Mavericks" komanda mājās ar rezultātu 119:109 (28:24, 34:23, 37:23, 20:39) pārspēja Goldensteitas "Warriors" vienību. Sērijā rezultāts kļuvis 1-3.

Dāvis Bertāns laukumā pavadīja 9:43 minūtes, kurās sakrāja piecus punktus (1/2 divpunktu metienos, 1/4 trīspunktu metienos), piecas atlēkušās bumbas un vienu rezultatīvu piespēli.

Komandas līdzvērtīgi spēkojās līdz pavērsiena punktam otrās ceturtdaļas ievadā, kad laukumā atradās vairāki rezervisti. Mozess Mūdijs ar precīzu tālmetienu atguva vadību viesiem (29:31), bet "Mavericks" basketbolisti atbildēja ar 19:2 izrāvienu.

Vispirms trīspunktu metienu no stūra trāpīja tieši Bertāns, kurš drīz vien pēc neprecīza metiena no groza apakšas savāca atlēkušo bumbu un ar piespēli izkārtoja tālmetienu Redžijam Bulokam. Savukārt vēl uzbrukumu vēlāk Bertāns ierāvās soda laukumā bez bumbas un izpildīja "slam dunk" – rezultāts kļuva jau 39:31.

"Warriors" komanda septiņu minūšu laikā netrāpīja deviņus no desmit metieniem, kā arī pieļāva divas kļūdas, mājiniekiem pirms puslaika pārtraukuma attīstot 15 punktu lielu vadību. Otro puslaiku gan iekavēja apmēram 16 minūšu ilgs pārtraukums. Netālu no "Warriors" komandas rezervistu soliņa sāka pilēt lietus lāses, kas piespieda "American Airlines Center" darbiniekiem labot arēnas jumtu.

"Mavericks" vienībai realizējot tālmetienus, pārsvars trešajā ceturtdaļā kļuva jau graujošs un sasniedza 29 punktus. Tālab spēles ceturtajā ceturtdaļā laukumā devās arī spēlētāji, kuri šajā sērijā vēl nebija spēlējuši. Taču pirmgadnieku Džonatana Kamingas un Mozesa Mūdija centieni ļāva "Warriors" komandai pietuvoties līdz rezultātam 110:102.

Laukumā atgriezās "Warriors" vienības līderi Stefens Karijs, Klejs Tompsons un Endrū Viginss, bet Luka Dončičs uzreiz atbildēja ar "slam dunk", savukārt Buloks trāpīja jau sesto tālmetienu, "Mavericks" komandai nodrošinot uzvaru.

Uzvarētāju labā Dončičs sakrāja 30 punktus, 14 atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvās piespēles, bet Dorians Finijs-Smits atzīmējās ar 23 punktiem. "Mavericks" reabilitējās pēc metienu precizitātes likstām sērijas trešajā mačā un trāpīja 20 no 43 trīspunktniekiem.

Viesu rindās 20 punktus guva Karijs, bet ar 17 punktiem piebalsoja Kaminga.

Sērijas piektā spēle norisināsies ceturtdien. Savukārt paralēli notiekošajā Austrumu konferences finālsērijā starp Maiami "Heat" un Bostonas "Celtics" komandām rezultāts ir 2-2. Nākamais mačs notiks Maiami un gaidāms trešdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!