Foto: AFP/Scanpix

Pēc divu spēļu izlaišanas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā sestdien laukumā atgriezās latviešu centrs Andris Biedriņš, bet viņa pārstāvētā Goldensteitas "Warriors" komanda pēdējā no septiņām izbraukuma sērijas cīņām ar 115:93 (26:26, 36:23, 26:19, 27:25) uzvarēja Atlantas "Hawks" vienību.

Biedriņš, kurš iepriekšējiem diviem mačiem bija pieteikts, tomēr laukumā nedevās, pirmo reizi šosezon devās savas komandas starta sastāvā. Šāda iespēja latvietim pavērās tāpēc, ka ceļgala savainojuma dēļ šo spēli nācās izlaist nigērietim Festusam Ezeli. Pašlaik nav zināms, vai Ezeli nevarēs spēlēt arī nākamajās savas vienības cīņās.

Biedriņš laukumā pavadīja tieši 14 minūtes, kuru laikā metienus pa grozu neveica, punktus negūstot, toties izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, kas bija ceturtais labākais rādītājs komandā, bloķēja vienu metienu un saņēma četras piezīmes.

"Warriors" labā 20 punktus guva Deivids Lī, kuram arī 11 atlēkušās bumbas, bet pa 19 punktiem iekrāja Herisons Bārnss un Karls Lendrijs.

Potītes traumas dēļ "Warriors" komandai joprojām nevar palīdzēt pamatcentrs Endrjū Boguts.

Savukārt laukuma saimnieku rindās ar 17 punktiem rezultatīvākais bija Els Horfords.

Septiņās izbraukuma sērijas spēlēs "Warriors" izcīnīja sešas uzvaras.

Rietumu konferences kopvērtējumā "Warriors" ar 16 uzvarām 24 mačos joprojām ieņem piekto vietu, bet "Hawks" basketbolisti ar 14 panākumiem 21 spēlē ir trešie austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!