Foto: AP/Scanpix

Vienīgais latviešu spēlētājs Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) Andris Biedriņš Jūtas "Jazz" treniņos rāda labu sniegumu, un pat veiksmīgi izpilda soda metienus, kas ir viņa "Ahileja papēdis". Kā norāda Ziemeļamerikas eksperti, latviešu centra spēlētājam ir jāatgūst pārliecība un viņš arī laukumā spēs dot pienesumu komandai.

Kā vēsta izdevums "The Salt Lake Tribune", tad Biedriņš ar savu ne pārāk skaisto metiena tehniku treniņos realizē 12 no 15 soda metieniem. Tieši soda metienu realizācija pēdējās piecās sezonās ir latviešu centra vājākais spēles elements. Viņš sajās sezonās nav iemetis vairāk par 32,3 procentiem šo metienu.

"Es domāju, ka galvenā problēma ir pārliecība. Viņš nebija slikts soda metienu izpildītājs, taču basketbolā tik daudz kas ir atkarīgs no pārliecības. Pārliecības trūkums ir galvenā Andra problēma ne tikai uz soda metienu līnijas. Pirms četriem, pieciem gadiem, kad Andris spēlēja ar pārliecību, viņš bija viens no labākajiem jaunajiem garajiem spēlētājiem NBA," sacīja bijušais Goldensteitas "Warriors" treneris Maiks Melons, kurš tagad vada Sakramento "Kings".

Arī pats Biedriņš Soltleiksitijas medijam izteica minējumu, ka problēmas ir viņa galvā, lai arī fiziski viņš ir jūtoties labi. Problēmas sākās 2010.gadā, kad latvietis vēl pārstāvēja Goldensteitas "Warriors" un guva gūžas savainojumu. Pēc šī savainojuma viņa sniegums tikai pasliktinājās.

"Es nezinu, kas ir mainījies. Droši vien nespēšana tikt laukumā atņēmusi man daļu pārliecības par saviem spēkiem. Atgriežoties ierindā fiziski jutos labi. Nav tā, ka tās traumas dēļ tagad nespēju tik ātri skriet un tik augstu lēkt," sacīja Biedriņš.

Šajā sezonā Biedriņš piedalījies sešās spēlēs, gūstot vidēji 0,5 punktus un izcīnot 2,8 atlēkušās bumbas.

Video, kā Biedriņš izpilda pustālos metienus pirms treniņa:



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!