Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Bijušais Bruklinas "Nets" galvenais treneris Kenijs Etkinsons slavēja latvieša Rodiona Kuruca vispusīgumu un prognozēja, ka viņam būs lieliska nākotne Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), viņš pastāstīja jautājumu un atbilžu sesijā Jr. NBA treneru programmas ietvaros, ko organizēja OWQLO.

Kurucs aizvadīja savu otro sezonu NBA, un tā nebija tik spilgta kā viņa debija. Latvietis laukumā tika 47 spēlēs, vidēji guva 4,6 punktus un izcīnīja 3,5 atlēkušās bumbas nospēlētājās 14,6 minūtēs. Sezonas noslēgumā, kas notika Orlando "burbulī" Kuruca loma komandā bija lielāka, jo "Nets" sastāvā vairāki spēlētāji nevarēja aizvadīt spēles.

Etkinsons bija Kuruca pirmais treneris NBA, bet aizvadītās sezonas martā viņš negaidīti pārtrauca sadarbību ar "Nets". Taču viņš Jr. NBA treneru programmas ietvaros pastāstīja par Kurucu.

"Rodions atnāca no nekurienes. Bija vairākas lietas, ko es Rodionā nenovērtējumu. Viņš ir lielisks atlēts, un viņam ir fizikā izturība. Viņš visur bāzīs savu degumu, viņš cīnīsies par neitrālajām bumbām. Viņš ir ekselents atlēts, daudz labāks nekā es domāju un ļoti, ļoti izturīgs vecis," sacīja Etkinsons, kuru citēja "Lejina&Partners" preses pārstāvis. "Es domāju, ka viņš pārsteidza visus ar to, cik ātri iejutās. Mums, protams, viņš bija vajadzīgs traumu dēļ, viņš ieguva iespēju un spēlēja lieliski."

"Viņam priekšā lieliska nākotne šajā līgā. Viņš iederas NBA spēles stilā. Viņš ir 206 cm garš, var spēlēt un darboties aizsardzībā četrās pozīcijās. "Burbulī" viņš spēlēja arī centra pozīcijā, kas ir kompliments viņa vispusīgumam un izaugsmei Eiropā. "Barcelona" komandā viņš varbūt neieguva kārotās spēles minūtes, bet pie mums viņam bija iespēja un to arī izmantoja. Viņš arī ir ļoti jauka persona, kurai bija prieks būt blakus."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!