Foto: LETA

Latvijas basketbola izlases ilggadējais kapteinis Jānis Blūms apņēmies aizvadīt savas karjeras pēdējās spēles, pievienojoties "Ramirent" Nacionālās basketbola līgas (NBL) komandai "Saldus", otrdien sociālajos tīklos vēstī vienība.

"Esam bezgala lepni, ka savas basketbolista karjeras pēdējās spēles Jānis vēlas aizvadīt tieši pie mums, BK "Saldus" sastāvā," raksta klubs. "Jau pavisam drīz Jānis Blūms ar BK "Saldus" kreklu #45 dosies laukumā, lai palīdzētu komandai cīnīties par "Ramirent" Nacionālās līgas zeltu."

Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājaslapā redzams, ka Blūms komandas sastāvā pieteikts jau pirmdien, 14. martā. Nākamo spēli Kurzemes vienība aizvadīs 23. martā, kad Saldus sporta namā uzņems basketbola klubu "Jelgava".

Blūms pagājušā gada vasarā paziņoja, ka pēc 22 gadiem profesionālajā basketbolā noslēdz savu profesionālo karjeru. Saldenieks ar 170 spēlēm valstsvienības rindās ir otrs aizvadītajiem mačiem bagātākais spēlētājs Latvijas basketbola izlases vēsturē.

2020./2021. gada sezonā viņš pārstāvēja Itālijas A sērijas komandu "Reggiana", kas ar viņu līgumsaistības pārtrauca 2020. gada decembra vidū. Karjeras laikā Blūms arī spēlējis Latvijas klubos "Brocēni", "Skonto", "Ventspils" un "VEF Rīga", četras reizes kļūstot par valsts čempionu, kā arī Vloclavekas "Anwil" komandā no Polijas, Lietuvas vienībā Viļņas "Lietuvos rytas", Itālijas klubā Neapoles "Eldo", Spānijas vienībā Bilbao "Basket", Kazahstānas čempionē "Astana", Grieķijas basketbola grandā "Panathinaikos", Itālijas vienībā "Sidigas Avellino", Spānijas klubā "Zaragoza" un VTB Vienotās līgas komandā "Parma".

Savukārt basketbola klubs "Saldus" ar 16 uzvarām 18 spēlēs šobrīd ieņem otro vietu NBL Rietumu divīzijā. Komanda kopš 2015. gada spēle Nacionālajā basketbola līgā jeb Latvijas otrajā augstākajā līgā, bet 2013./2014. un 2014./2015. gada sezonā piedalījās elites čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!