Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolista Rodiona Kuruca pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Bruklinas "Nets" pirms sezonas noslēguma turnīra parakstījusi līgumu ar Džastinu Andersonu, ziņo vienība.

Vienošanās panākta, pateicoties NBA noteikumiem, kuri ļauj noslēguma turnīrā neesošus basketbolistus uz šo periodu aizstāt ar citiem spēlētājiem.

Jau janvārī Andersons, kurš spēlē otrā un trešā numura pozīcijās, bija "Nets" sastāvā, toreiz noslēdzot desmit dienu līgumu un piedaloties trīs spēlēs. Viņš arī 16 mačus aizvadīja NBA attīstības līgā Longailendas "Nets" sastāvā, kur caurmērā vienā duelī guva 20,5 punktus, izcīnīja 6,6 bumbas zem groziem, izdalīja 3,7 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 1,0 bumbu.

Andersons NBA pārstāvējis arī Dalasas "Mavericks", Filadelfijas "76ers" un Atlantas "Hawks" komandas. Pasaules spēcīgākajā līgā amerikānis 219 mačos vidēji guvis 5,3 punktus un izcīnījis 2,5 atlēkušās bumbas.

Jau ziņots, ka "Nets" iepriekš parakstīja līgumu ar Maiklu Bīzliju, taču viņam tika konstatēta inficēšanās ar Covid-19, tādējādi sadarbība ar basketbolistu netika turpināta.

Iepriekš jau bija zināms, ka sezonas izskaņā Orlando klubam nepalīdzēs Spensers Dinvidijs, Deandrē Džordans, Taurīns Prinss, kā arī Vilsons Čendlers un līderi Kairijs Ērvings un Kevins Durents.

Rodionam Kurucam konkurenci trešā un ceturtā numura pozīcijās vēl var sagādāt Džo Heriss, Džanans Musa un Timotejs Luvavu. Tiesa, Latvijas basketbolists ir vienīgais, kurš no šiem spēlētājiem regulāri pilda ceturtā numura funkcijas.

NBA sezona atsāksies 30. jūlijā ar 22 komandu līdzdalību, tām tiekoties "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!