Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Milvoki "Bucks" ar Džrū Holideju vienojusies par jaunu līgumu, basketbolista aģents Džeisons Glašons apstiprinājis portālam "The Athletic".

Vēlāk par vienošanos paziņoja arī komanda, neatklājot darījuma detaļas. Tomēr "The Athletic" vēsta, ka līgums tiks noslēgts uz četriem gadiem par maksimālo summu 160 miljoniem ASV dolāru.

Holidejam šobrīd spēkā ir 126 miljonu ASV dolāru vērts piecu gadu līgums līdz 2021./2022.gada sezonas beigām.

30 gadus vecais Holidejs "Bucks" rindas papildināja novembrī un ar vidēji 17,0 punktiem un 5,4 rezultatīvām piespēlēm ir trešais labākais spēlētājs komandā. Savukārt ar caurmērā 1,8 pārtvertām bumbām viņš šajā statistikas rādītājā ieņem trešo vietu līgā.

Viņš ir tikai viens no četriem NBA basketbolistiem, kurš šajā sezonā vidēji mačā iekrājis vismaz 16,0 punktus, 5,0 rezultatīvas piespēles, 4,0 atlēkušās bumbas un 1,5 pārtvertas bumbas.

Amerikāņu aizsargs NBA laukumā devies 751 spēlē, kurā vidēji guvis 15,9 punktus, veicis 6,3 rezultatīvas piespēles, izcīnījis 3,9 bumbas zem groziem un pārtvēris 1,5 bumbas. Viņš realizējis 45,6% metienus no spēles, 35,7% tālmetienus un 77,9% soda metienus.

Holidejs savā 12.sezonā NBA spēlē komandā, kas viņa karjerā ir vistuvāk čempiontitula izcīnīšanai. Komandas kodols – Jannis Adetokunbo, Kriss Midltons un Holidejs – "Bucks" kreklā spēlēs vismaz turpmākās divas, iespējams, pat trīs sezonas.

Holidejs iepriekšējās septiņas sezonas pavadīja "Pelicans" komandā, kas viņu ieguva 2013. gada drafta vakarā, veicot darījumu ar Filadelfijas "76ers". Pirmajās trīs sezonās "Pelicans" vienībā Holidejs cīnījās ar savainojumiem, bet turpmākajos četros gados viņš sevi apliecināja kā viens no vadošajiem aizsargiem līgā.

Rodiona Kuruca pārstāvētā "Bucks" ar 32 uzvarām 49 spēlēs ieņem trešo vietu Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!