Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Sanantonio "Spurs" latviešu uzbrucējs Dāvis Bertāns atzīst, ka garīgi nav viegli darboties ar limitētu minūšu skaitu, tāpēc viņš katrai spēlei cenšas noskaņoties ar apziņu, ka dosies laukumā.

Pagājušajā nedēļā Bertāns aizvadīja savu trešo rezultatīvāko spēli NBA karjerā un iemeta 16 punktus 19 minūšu laikā "Spurs" graujošā uzvarā pār Čikāgas "Bulls" vienību, tomēr septiņos mačos pirms tam latvietis kopā bija nospēlējis 21 minūti un guvis deviņus punktus.

Arī otrdien, kas bija pirmais mačs pēc cīņas ar "Bulls", viņš nospēlēja vien piecas minūtes, paliekot bez punktiem.

"Jāspēj būt spēlē, neskatoties ne uz ko. Pat tad, kad esmu uz soliņa, cenšos atbalstīt komandu," portāls "news4sanantonio.com" citē latvieti. "Tāpat treniņos cenšos pavadīt vairāk laika laukumā un svaru zālē."

Spēlējot mazāk, Bertāns strādājis ar "Spurs" leģendu Timu Dankanu, cenšoties uzlabot savu spēli, kā arī saglabāt sportisko formu, lai nepieciešamības gadījumā būtu gatavs doties laukumā.

Kā atzīst portāls, latvieti sliktā situācijā nostāda fakts, ka labi spēlē Brendons Pols, tāpat labā formā ir Rūdijs Gejs, kā arī joprojām veiksmīgs ir pieredzējušais Manu Džinobili.

"Dažreiz ir grūti, nesaņemot minūtes, palikt gatavam, tāpēc cenšos katrai spēlei gatavoties ar apziņu, ka došos laukumā. Katrai spēlei gatavojos vienādi, tomēr tas garīgi prasa daudz darba," atzīst Bertāns.

Šajā sezonā Sanantonio "Spurs" rindās Bertāns laukumā izgājis desmit spēlēs, kurās vidēji nospēlējis 6,7 minūtes un guvis 3,1 punktu.

Tāpat viņš novembra sākumā uz vienu spēli bija nosūtīts uz Attīstības līgas komandu Ostinas "Spurs", izceļoties ar 27 punktiem.

Sanantonio "Spurs" ar deviņiem panākumiem 14 dueļos ieņem trešo vietu Rietumu konferences kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!