Foto: F64

Eiropas spēcīgākās basketbola klubu sacensības ULEB Eirolīga no turnīra izslēgs visus trīs Krievijas klubus – Maskavas CSKA, Sanktpēterburgas "Zeņit" un Kazaņas "Unics", noskaidrojis portāla "basketnews.com" žurnālists Donāts Urbons.

Krievijas klubu ieplānotās spēles ir atceltas līdz nākamajam paziņojumam. Savukārt pārējie 15 Eirolīgas klubi turpinās spēles aizvadīt kā plānots.

Savukārt no ULEB Eirokausa turnīra izslēgta Krasnodaras "Lokomativ-Kubaņ".

Sacensību organizatora "Eirolīgas komercaktīvi" (ECA) valde šādu lēmumu skaidroja ar Krievijas izraisīto karu Ukrainā.

Eirolīga turpinās sekot situācijas attīstībai. Ja situācija neattīstīsies labvēlīgā virzienā, visas regulārā sezonas spēles pret Krievijas komandām tiks atceltas, lai konfigurētu līgas kopvērtējumu.

Eirolīgas vadība un tā klubi izceļ uz miera nodrošināšanu un iestājas pret vardarbības vai kara aktiem. Turnīrs turpinās izmantot savu balsi, lai veicinātu cieņu, iekļaujošu un daudzveidīgu sabiedrību.

Jau vēstīts, kopš Krievijas militārā iebrukuma Ukrainā visaktīvāk pret Krievijas klubu dalību Eirolīgā iestājās Kauņas "Žalgiris". Lietuvas kluba ģenerālmenedžera Paula Motiejūna ieteikums boikotēt spēles pret Krievijas klubiem sākotnēji nav guvis atsaucību no nevienas citas Eirolīgas komandas, tāpēc pastāvēja iespēja, ka "Žalgiris" varētu diskvalificēt no Eirolīgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!