Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubam Bruklinas "Nets" un tā saspēles vadītājam Kairijam Ērvingam ir iestrēgušas sarunas par abu pušu turpmāko sadarbību, tāpēc nevar izslēgt iespēju, ka līgas zvaigzne šovasar kā brīvais aģents atstās šo vienību, vēsta "The Athletic".

Ērvings 2019. gadā ar "Nets" parakstīja četru gadu līgumu 136 miljonu dolāru vērtībā. Tiesa, pēdējais kontrakta gads, kas ir 2022./23. gada sezonā, ir spēlētāja izvēle. Pēc paša vēlēšanās viņš šovasar var atteikties no līguma pēdējā gada, par ko saņemtu 36 miljonus dolāru, un kļūt par brīvo aģentu. Basketbolistam lēmums jāpieņem līdz 29. jūnijam.

"The Athletic" vēsta, ka 30 gadus vecā Ērvinga nākotne ir neskaidra, un viņš varētu pieņemt lēmumu atstāt "Nets" un kā brīvais aģents pievienoties kādai citai NBA komandai. Kā potenciālie galamērķi tiek nosaukti Losandželosas "Lakers" un Ņujorkas "Knicks". Losandželosā līderis ir Lebrons Džeimss, ar kuru Ērvings, pārstāvot Klīvlendas "Cavaliers", 2016. gadā izcīnīja līdz šim vienīgo NBA čempiontitulu.

Ērvings nupat aizvadītajā sezonā piedalījās vien 29 spēlēs, kurās vidēji atzīmējās ar 27,4 punktiem un 5,8 rezultatīvām piespēlēm. Saspēles vadītājs atteicās vakcinēties pret Covid-19 un pirmo spēli sezona aizvadīja tikai janvārī, turklāt ierobežojumu dēļ pirmos mēnešus piedalījās tikai izbraukuma mačos.

Ērvings septiņas reizes iekļuvis NBA "All-Star" komandā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!