Foto: F64

Latvijas basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis bija lepns par to, kā viņa spēlētāji aizvadīja Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas maču pret Lietuvas klubu Viļņas "Rytas", norādot, ka uzvara bija pelnīta.

Jau vēstīts, ka Čempionu līgas ceturtās kārtas spēlē "VEF Rīga" ar rezultātu 84:60 sagrāva "Rytas", gūstot trešo uzvaru turnīrā. Rīdziniekiem šajā mačā nācās iztikt bez savainotajiem Aigara Šķēles un Mārča Vītola.

"Visu cieņu mūsu spēlētājiem. Ārējā līnijā mums bija iztrūkumi, bet atradās spēlētāji, kas uzņēmās spēli. Esmu lepns par to, kā spēlētāji izturējās uz laukuma visas spēles garumā. Bijām pelnījuši uzvaru," preses konferencē teica Gailītis.

"VEF Rīga" iepriekšējā spēlē Latvijas-Igaunijas līgā piedzīvoja zaudējumu "Ogres" komandai, kas, iespējams, palīdzēja uzlabot sniegumu pret "Rytas". Gailītis šo panākumu nevēlējās nosaukt par labāko sezonas spēli. Viņš to pieskaita pie vienas no uzvarām, par ko var priecāties. "Man ar spēlētājiem nevajag nekādas smagās sarunas pēc zaudējumiem, jo visi vēlas kaut ko sasniegt. Mēs zinām, ka iepriekšējā spēlē ļoti izgāzāmies. Spēlētāji pārvarēja grūtības un uzlaboja sniegumu," teica Gailītis.

Runājot par Šķēli un Vītolu, Gailītis norādīja, ka viņi noteikti būs atpakaļ uz nākamo Čempionu līgas spēli. "Viņi noteikti būs labākā formā," teica treneris.

"VEF Rīga" spēlētājs Maikls Kaizers aizvadītajā spēlē izcēlās ar 16 punktiem un 10 atlēkušajām bumbām. Viņš bija apņēmīgi noskaņots par turnīra turpinājumu.

"Mums bija pāris puiši, kuri nevarēja spēlēt, tāpēc vajadzēja pacelt spēles līmeni. Mums vajadzēja būt agresīviem, jo viņiem bija pilns sastāvs," teica Kaizers. "Mūsu ambīcija bija spēlēt smagi. Mums nākamajā Čempionu līgas spēlē pret "Strasbourg" mērķis ir izcīnīt uzvaru, jo viņi mūs uzvarēja ar pēdējo sekunžu metienu. Mums jāfokusējas uz mūsu spēli. Mēs nākamajā spēlē būsim spēcīgāki, jo visi puiši būs ierindā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!