Foto: AFP/Scanpix/LETA
Grieķijas basketbola izlase septembrī gaidāmajam Eiropas čempionāta finālturnīram savā kandidātu sarakstā iekļāvusi valsts lielāko zvaigzni Janni Adetokunbo un trīs viņa brāļus - Tanasi, Aleksu un Kostasu, vēsta vietējā federācija.

Turnīram grieķi sāks gatavoties pirmdien, bet izlases galvenais treneris Dimitris Itudis nosaucis kandidātus. Tā spožākais vārds ir 27 gadus vecais Janni Adetokunbo, kurš ir Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Milvoki "Bucks" līderis.

Kopā ar Milvoki komandu Adetokunbo pērn kļuva par NBA čempionu un tika nosaukts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju. Viņa kontā arī divas regulārās sezonas MVP balvas. Aizvadītajā sezonā Adetokunbo regulārajā čempionātā vidēji iemeta 29,9 punktus, kamēr "play-off" viņam vidēji 31,7 punkt, bet "Bucks" neizdevās nosargāt pērn iegūto titulu.

Līdz šim Adetokunbo izlasē aizvadījis 49 spēles, kurās caurmērā guvis 11,7 punktus. Viņš piedalījies 2015. gada Eiropas čempionātā un 2019. gada Pasaules kausā.

Grieķijas izlases kandidātu sarakstā iekļauti arī viņa brāļi - Tanasis (arī iepriekšējos sezonu spēlēja "Bucks"), Alekss (Ontārio "Raptors 905", G līga) un Kostass (ASVEL, Francija). Alekss pieaugušo valstsvienībā līdz šim nav spēlējis.

Kandidātu sarakstā iekļautas arī tādas Eiropas mēroga zvaigznes kā nu jau bijušais Rolanda Šmita komandas biedrs "Barcelona" klubā Niks Kalatess un Pirejas "Olympiacos" basketbolists Kostass Slukass.

Zīmīgi, ka kandidātu sarakstā atrodams arī nākamais Dāvja Bertāna komandas biedrs Dalasas "Mavericks" rindās Tailers Dorsijs.

Grieķija finālturnīra grupu turnīru izspēlēs Milānā, tiekoties ar Itāliju, Ainara Bagatska vadīto Ukrainu, Igauniju, Horvātiju un Lielbritāniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!