Foto: FIBA

Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Gundars Vētra pēc divām uzvarām 2023. gada Eiropas čempionāta atlasē uzsvēra, ka ļoti svarīgs posms valstsvienībai būs nākamās vasaras treniņnometne, jo nākamā oficiālā spēle būs tikai 2022. gada novembrī.

Savā otrajā spēlē Latvijas basketbolistes svētdien ar 89:70 pieveica Zviedriju, bet pirms tam viesos grūtā cīņā ar 62:56 pieveica Izraēlu.

"Izcīnītas divas svarīgas uzvaras, kuras nenāca viegli. Abām pretiniecēm bija neliela priekšrocība – iespēja ilgāk gatavoties spēlei, un abas reizes tas bija jūtams pirmajās minūtēs. Tomēr abu spēļu laikā izdarījām pareizus secinājumus un izturējām šo sarežģīto posmu," Latvijas Basketbola savienības mājaslapā citēts Vētra. "Paldies spēlētājām par atsaucību, pašatdevi, un enerģiju. Komandai ir daudzus gadus veidots raksturs. redzu iespējas vēl uzlabot sniegumu. Līdz nākamajām spēlēm pieredzējušās spēlētājas nekļūs sliktākas, no Amerikas atgriezīsies vairākas augstskolu absolventes, jaunās spēlētājas būs ieguvušas lielāku pieredzi un progresējušas. Ļoti svarīgs būs darbs vasaras nometnē."

Latvijas izlases rindās spēlē pret Zviedriju jaunu valstsvienības rekordu oficiālajās spēlēs sasnuedza Anete Šteinberga, kura guva 34 punktus. "Apsveicu treneri ar pirmajām uzvarām oficiālās spēlēs, prieks, ka tās izcīnījām. Īpaši par šodienas spēli, kurā daudzas spēlētājas deva ieguldījumu un panākumu izcīnījām ar visas komandas pūlēm. Pati biju gaidījusi lielāku spiedienu no pretinieču aizsardzības puses. Paldies partnerēm par labajām piespēlēm, kas palīdzēja tikt pie labiem metieniem," pēc komandas un personiskā panākuma sacīja Šteinberga.

Ceļazīmi uz 2023. gada jūnijā Slovēnijā un Izraēlā paredzēto finālturnīru saņems 10 kvalifikācijas grupu uzvarētājas, kā arī četras labākās starp otro vietu ieguvējām. Izraēlas komanda, neatkarīgi no vietas kvalifikācijas turnīra noslēgumā, finālturnīrā spēlēs kā rīkotājvalsts pārstāve, tātad teorētiski finālturnīrā varētu startēt visas trīs J grupas komandas.

Katrā grupā tiks izspēlēti divu apļu turnīri. Otrā apļa spēles komandas aizvadīs 2022. gada novembrī un 2023. gada februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!