Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā Orlando “burbulī” otrdien, 8. septembrī, Maiami “Heat” no tālākas dalības sacensībās izslēdza Milvoki “Bucks” un tās lielāko zvaigzni Janni Adetokunbo, bet otro uzvaru Rietumu konferences pusfinālā svinēja Losandželosas “Lakers”.

NBA Austrumu konferences pusfināla piektajā spēlē “Heat” pieveica “Bucks” ar 103:94, svinot sērijā uzvaru ar 4-1. Tagad Austrumu konferences finālā Maiami komanda tiksies ar Bostonas “Celtics” vai Toronto “Raptors”. Šajā sērijā ar 3-2 vadībā ir Bostonas basketbolisti.

"Bucks" otro sezonu pēc kārtas bija labākā komanda regulārajā čempionātā, bet abus gadus "play off" nav spējusi tikt līdz NBA finālam.

Lai gan “Bucks” līderis Adetokunbo iepriekšējā mačā guva traumu un nevarēja palīdzēt komandai sērijas piektajā mačā, Milvoki komanda apņēmīgi iesāka maču, nosargājot vadību līdz otrās ceturtdaļas vidum. Tomēr tad vadībā izvirzījās “Heat”, kas līdz pat mača beigām vairs ne uz mirkli neļāva pretiniekiem pārņemt iniciatīvu.

“Heat” kārtējo reizi apliecināja komandas darbību, jo seši basketbolisti katrs guva vairāk par desmit punktiem, bet pie punktiem tika deviņi spēlētāji. Pa 17 punktiem uzvarētājiem guva Gorans Dragičs un Džimijs Batlers, kuram arī desmit atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles, bet vēl 16 punktus guva Džo Krauders.

Nespēlējot Adetokunbo, “Bucks” rindās 23 punktus guva Kriss Midltons, 17 punkti Dontem di Vinčenzo, bet Brūks Lopess guva 15 punktus un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas.

NBA apskatnieki iepriekš vēstījuši, ka neveiksmīga "Bucks" sezona var mudināt Adetokunbo doties jaunas komandas meklējumos. Tomēr basketbolists pēc zaudētās spēles noliedza, ka pirms nākamās sezonas pieprasīs maiņu. Adetokunbo ar klubu ir līgumsaistības uz vēl vienu sezonu.

Rietumu konferences pusfināla trešajā spēlē “Lakers” ar 112:102 uzvarēja Hjūstonas “Rockets”, izvirzoties vadībā sērijā līdz četriem panākumiem ar 2-1.

Mača pirmajās trijās ceturtdaļās ritēja sīva spēkošanās, nevienai no komandām neiegūstot drošāku pārsvaru. “Rockets” pāris reizes bija sešu punktu pārsvars, bet “Lakers” spēja sasniegt vien trīs punktu pārsvaru. Vēl ceturtās ceturtdaļas sākumā “Rockets” izvirzījās vadībā ar 85:84, bet tad “apgriezienus” palielināja “Lakers” basketbolisti, veicot izšķirošo izrāvienu un panākot 99:87. Atlikušajās nepilnās septiņās minūtēs “Rockets” centieni glābt situāciju nebija nesekmīgi, uzvaru svinot “Lakers” vienībai.

“Lakers” vienībai uzvaru kaldināja Lebrons Džeimss, Entonijs Deiviss un Radžons Rondo. Džeimss guva 36 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un izdarīja piecas rezultatīvas piespēles, Deiviss guva 26 punktus, izcīnīja 15 atlēkušās bumbas un izdarīja sešas rezultatīvas piespēles, bet Rondo guva 21 punktu un izdarīja deviņas rezultatīvas piespēles.

“Rockets” komandā lielāko “nastu” nesa Džeimss Hārdens un Rasels Vestbruks. Hārdens guva 33 punktus, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un izdarīja deviņas rezultatīvas piespēles, bet Vestbruks guva 30 punktus, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un izdarīja sešas rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!