Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vadība pārtraukusi regulārās sezonas izspēli uz nenoteiktu laiku pēc tam, kad Jūtas "Jazz" spēlētājam Rūdijam Gobēram konstatēta koronavīrusa izraisītā slimība "Covid-19", vēsta ESPN.

Sākotnēji NBA direktoru padome vienojās par sezonas turpinājumu bez skatītājiem arēnās, taču pēc tam, kad Gobēram konstatēja saslimšanu ar "Covid-19" NBA komisārs Adams Silvers, lieki nevilcinoties, pieņēma lēmumu sezonu pārtraukt līdz nākamajam paziņojumam.

Dažas minūtes pirms spēles Oklahomasitijā "Thunder" mediķis tiesnešus informēja par situāciju "Jazz" komandā, tāpēc tika pieņemts lēmums par spēlētāju sūtīšanu atpakaļ uz ģērbtuvēm. Gobērs tika aizvests uz slimnīcu, bet pārējie abu komandu basketbolisti ievietoti karantīnā.

"Thunder" spēlētāji arēnu pameta trīs stundas pēc NBA paziņojuma par sezonas atcelšanu. "Thunder" rindās pēc testiem nevienam spēlētājam neatklāja inficēšanos ar "Covid-19". Savukārt "Jazz" komandai sava atgriešanās Jūtā būs jāsaskaņo ar Oklahomas un Soltleiksitijas veselības organizācijām.

Spēlētāji, kuri aizvadīto 10 dienu laikā spēlējuši pret "Jazz", aicināti būt uzmanīgiem un nepamest savas mājas. Šajā laikā pret "Jazz" spēlējuši Klīvlendas "Cavaliers", Ņujorkas "Knicks", Bostonas "Celtics", Detroitas "Pistons" un Toronto "Raptors".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!