Foto: Publicitātes foto

Jēkabpils, 26.nov., LETA. "Jēkabpils" komanda "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē trešdien savā laukumā ar 87:83 (22:21, 17:16, 17:18, 31:28) pieveica "Valmieru", revanšējoties par iepriekš šosezon piedzīvotajiem zaudējumiem.

Viss mačs ritēja punkts punktā un vēl divas minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts bija 77:77, tomēr atlikušajā laikā "Jēkabpils" nodrošināja uzvaru, kaut realizēja vien piecus no astoņiem soda metieniem.

Uzvarētājiem pa 16 punktiem iemeta lietuvietis Povils Cukins, Rinalds Sirsniņš, kura kontā bija arī deviņas rezultatīvas piespēles, un Pāvels Veselovs, kurš izcēlās arī ar astoņām bumbām zem groziem. Savukārt ar 15 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Latvijas valstsvienības spēlētājs Rihards Kuksiks.

Tikmēr valmieriešiem ar 18 punktiem un sešām bumbām zem groziem izcēlās Māris Ziediņš, bet 15 punktus iemeta amerikāņu vieglais uzbrucējs Džastins Hērts.

Pagājušās sezonas valsts trešais spēcīgākais klubs "Jēkabpils" tagad uzvarējis četrās no iepriekšējām piecām turnīra spēlēm, bet valmierieši pēdējos septiņos mačos guvuši tikai vienu panākumu.

Abas komandas LBL turnīrā iepriekš savā starpā tikās 1.oktobrī, kad "Valmiera" uzvarēja savā laukumā pagarinājumā ar 90:89. Vienības šosezon spēlē arī vienā Baltijas Basketbola līgas (BBL) apakšgrupā, un arī tur abu pirmajā tikšanās reizē 15.oktobrī pārāka bija "Valmiera" savā laukumā ar 82:55.

Pagājušajā nedēļā "Valmieras" komandu papildināja Hērts un aizsargs Bo Spensers no ASV, kurš savu debiju pagaidām vēl nav piedzīvojis. Savukārt "Jēkabpili" pagājušajā nedēļā papildināja Kuksiks.

Turnīra kopvērtējumā līderpozīcijā ar divās spēlēs izcīnītiem diviem panākumiem atrodas Latvijas vicečempioni "VEF Rīga", kamēr valsts čempioni "Ventspils" ar piecām uzvarām sešās spēlēs ir otrie. "Liepāja"/"Triobet" ar astoņiem panākumiem desmit mačos ieņem trešo vietu, bet "Barons"/LDz ar septiņiem panākumiem deviņās cīņās ieņem ceturto vietu. Ar septiņām uzvarām desmit mačos seko "Jēkabpils", bet "Jūrmala"/"Fēnikss" tikusi pie sešiem panākumiem deviņās cīņās.

"Jelgava" ar četrām uzvarām 11 mačos atrodama septītajā vietā, apsteidzot "Valmieru", kuras kontā ir trīs panākumi desmit cīņās. Tikmēr "Saldus" kontā ir viens panākums desmit cīņās, bet bez uzvarām turnīrā joprojām spēlē "Latvijas Universitāte".

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlases bāzes komanda, ko iepriekš sauca "LMT Basketbola akadēmija", jaunās sezonas LBL turnīrā plāno iesaistīties vien pēc Jaungada. Pašlaik komandai nav atrasts sponsors, bet ieplānoto divu apļu vietā tā no 2015.gada janvāra varētu sacensties tikai vienā aplī. Līdz šīs situācijas atrisinājumam LBL turnīrā turpinās spēlēt desmit komandas.

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīs divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēs vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentīsies četras reizes. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas. Par trešo vietu cīņas ritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērijā - līdz četrām.

Pagājušās sezonas "Aldaris" LBL finālā "Ventspils" ar 4-1 pārspēja "VEF Rīga", valsts čempionu titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Savukārt pie bronzas medaļām tika "Jēkabpils" basketbolisti, izcīnot pirmās godalgas kluba pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!