Par Nacionālās basketbola asociācijas 2020./2021. gada sezona vērtīgāko spēlētāju atzīts Denveras "Nuggets" spēlētājs Nikola Jokičs.

Aizvadītajā sezonā Jokičs bija viens no 11 spēlētājiem, kuri nospēlēja visas 72 saīsinātās sezonas spēles. Viņš vidēji mačā izcēlās ar 26,4 punktiem, 10,8 atlēkušajām bumbām un 8,3 rezultatīvām piespēlēm. Viņš metienus no spēles realizēja ar 56,6 % precizitāti, bet tālmetienus izpildīja ar 38,8% precizitāti.

Jokičs balsojumā par vērtīgāko spēlētāju uzvarēja pārliecinoši – viņš saņēma 91 pirmās vietas balsi, un kopumā tika pie 971 punktiem. Tuvākais sekotājs ar 586 punktiem bija Džoels Embīds no Filadelfijas "76ers". Serbs kļuva par pirmo centra spēlētāju kopš 2000. gada, kurš ieguvis vērtīgākā spēlētāja titulu. Iepriekš tas izdevās Šakilam O'Nīlam.

"Kādreiz mans mērķis bija spēlēt Eirolīgā, jo tā bija spēcīgākā līga manā valstī. Es varēju spēlēt lielajos Serbijas klubos un cīnīties par savu vietu tādā veidā, bet tad Denveras "Nuggets" mani draftēja. Tā man bija iespēja kļūt par NBA spēlētāju," intervijā raidījumam "Inside the NBA" teica Jokičs

"Tas ir liels sasniegums," viņš turpināja. "Bet es to nevarētu paveikt viens pats. Šī ir individuāla balva, bet savas pūles ieguldīja visi, kuri ir Denveras "Nuggets" organizācijā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!