Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

"Jūrmala"/"Fēnikss" komanda sestdien "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē ar 82:57 (19:16, 23:22, 21:15, 19:4) savā laukumā pieveica čempionāta jaunpienācēju "Saldus" komandu.

Jūrmalnieku rindās, ko trenē pieredzējušais speciālists Ainars Zvirgzdiņš, rezultatīvākais bija Aigars Šķēle, kurš pretinieku grozā sameta 23 punktus, savukārt 16 punktus pievienoja Jānis Dilevka.

Tikmēr "Saldus" sastāvā rezultatīvākie vīri bija lietuviešu leģionārs Raimunds Danīss un Nauris Miezis, kuriem katram pa 16 punktiem.

Pirmajās trīs ceturtdaļās abu komandu savstarpējā duelī izpaudās neliels "Jūrmala"/"Fēnikss" pārsvars, taču lūzuma punkts pienāca ceturtajā ceturksnī, kad viesi no Saldus prata gūt tikai četrus punktus, bet jūrmalnieki no 63:53 panāca 82:57.

Čempionāta kopvērtējuma līdere ar vienu uzvaru vienīgajā līdz šim aizvadītajā spēlē ir "VEF Rīga", bet otrā ar astoņām uzvarām deviņās spēlēs ir "Ventspils" komanda, kurai ar 11 panākumiem 14 mačos seko "Valmiera" un "Jēkabpils". Savukārt piekto vietu ar deviņiem panākumiem 14 cīņās joprojām ieņem "Liepāja"/"Triobet".

Sestajā vietā atrodas "Jūrmala"/"Fēnikss" vienība, kurai 15 mačos ir deviņas uzvaras, seši panākumi 14 cīņās ir "Barons kvartāls" komandai, bet tai ar sešiem panākumiem 16 mačos seko "Saldus". Devīto vietu ieņem "Jelgavas" basketbolisti, kas izcīnījuši piecus panākumus 14 spēlēs, bet "Latvijas Universitātes" komanda iekrājusi četras uzvaras 14 spēlēs un atrodas desmitajā pozīcijā.

Tālāk ar trim uzvarām 14 mačos seko biznesa augstskolas "Turība" komanda, bet "LMT Basketbola akadēmija" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda cietusi neveiksmi visās septiņās līdz šim aizvadītajās spēlēs.

"VEF Rīga" LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspils" aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīgu", izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēli). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, un tajā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!