Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Jūtas "Jazz" zvaigzne Donovans Mičels aizmainīts uz Klīvlendas "Cavaliers", vēsta ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis.

Savukārt Klīvlenda par Mičelu uz "Jazz" aizmainījusi somu Lauri Markanenu, 14. numuru šī gada draftā Očai Agbadži un Kolinu Sekstonu, kā arī trīs drafta pirmās kārtas izvēles un divas drafta izvēļu maiņas iespējas.

Mičelu 2017. gada draftā ar 13. numuru izvēlējās Denveras "Nuggets", taču viņš uzreiz tika aizmainīts uz "Jazz". Šīs komandas sastāvā viņš kļuva par vienu no līgas zvaigznēm - pagājušajā sezonā 25 gadus vecais basketbolists vidēji iemeta 25,9 punktus un veica 5,3 rezultatīvas piespēles.

Visas savas NBA karjeras laikā Mičels 345 spēlēs caurmērā atzīmējies ar 23,9 punktiem un 4,5 rezultatīvām piespēlēm, kā arī 4,2 atlēkušajām bumbām.

"Jazz" šobrīd ir pārbūves procesā. Šovasar tā uz Minesotas "Timberwolves" aizmainīja citu savu līderi Rūdiju Gobēru.

Jūtas klubs savā īpašumā ieguvis gados jaunus un talantīgus basketbolistus. 25 gadus vecais Markanens 2017. gada draftā tika izvēlēts ar septīto numuru un pagājušajā sezonā vidēji iemeta 14,8 punktus, kamēr 23 gadus vecais Sektons ir 2018. gada drafta astotais numurs, kuram pagājusī sezona aprāvās traumas dēļ, taču 2020./21. gada sezonā viņš caurmērā guva 24,3 punktus. Īsi pirms aizmainīšanas viņš ar "Cavaliers" parakstīja līgumu uz četriem gadiem par 72 miljoniem ASV dolāru, tādējādi Klīvlenda veica "sign and trade".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!