Foto: DELFI

Portālā "Delfi" turpinās līdzjutēju balsošana, kurā tiks noskaidroti "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas 22.Zvaigžņu spēles komandu sākuma piecnieki. Balsojums: Balsojums Pārējos LBL un Leģionāru izlašu dalībniekus izraudzīsies līgas vadība. Zvaigžņu spēles laikā notiks arī tradicionālās trīspunktu metēju sacensības, slam dunk konkurss, meistarības konkurss, treneru sacensības metienos no centra un, protams, komandu karsējmeiteņu konkurss. Zvaigžņu spēles sagatavošanas gaitu komentē Latvijas basketbola līgu direktore Lāsma Zandere.

Kāpēc Jēkabpils?Zvaigžņu spēles veiksmīgā sarīkošanā liela nozīme ir LBL sadarbībai ar klubiem un pašvaldībām, solidāri uzņemoties izdevumus un organizētāju rūpes. Kopīgiem spēkiem pēdējā laikā izdevies veiksmīgi noorganizēt Zvaigžņu spēles Ventspilī un Saldū, Daugavpilī un Valmierā. Gatavojoties 2013./2014.gada sezonas zvaigžņu spēlei LBL vispirms uzrunāja liepājniekus, kuri tradicionāli bijuši atsaucīgi LBS partneri, rīkojot Eiropas un pasaules čempionātus. Šoreiz nepieciešamajā termiņā vienošanās netika panākta, sadarbību atliekot uz nākotni. Savukārt jēkabpilieši atsaucās, Zvaigžņu spēles sarīkošanā ieguldot gan entuziasmu, gan līdzekļus.

Par zāli.Nav nekāds noslēpums, ka Jēkabpils sporta nams ietilpības ziņā atpaliek no modernajiem olimpiskajiem centriem citos Latvijas reģionos. Tomēr zāle jau vasarā tika kapitāli izremontēta un pilnībā atbilst gan noteikumiem, gan TV kvalitātes prasībām. Zvaigžņu spēles laikā zāles galos tiks izvietotas papildus tribīnes, palielinot sēdvietu skaitu.

Par biļetēm. Katram LBL klubam ir tiesības līdz piektdienai, 24.janvārim,rezervēt 20 biļetes uz Zvaigžņu spēli (papildus dalībnieku ielūgumiem). Ja vēlaties redzēt spēli klātienē, uzņemiet sakarus ar klubiem. Brīvā tirdzniecībā biļetes varēs iegādāties Jēkabpils sporta namā (sākot ar janvāra beigām).

Par translāciju.Tāpat kā citas Aldaris LBL svarīgākās spēles šajā sezonā, arī Zvaigžņu spēli translēs Delfi.TV. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, skatītājiem būs iespēja redzēt arī konkursu priekšsacīkstes un Zvaigžņu spēles galotnē nebūs drudžaini jālūkojas pulkstenī, lai beigu signāls atskanētu līdz nākamās pārraides sākumam. Paredzams, ka skatītājiem būs iespēja ne tikai redzēt kvalitatīvu bildi un dzirdēt lietpratīgus Edgara Buļa un Artūra Šēnhofa komentārus, bet arī pašiem iesaistīties konkursu vērtēšanā. LTV7 šosezon translēs tikai LBL finālsērijas spēles.

Par formātu.LBL Zvaigžņu spēļu 21 gadu ilgajā vēsturē izmantoti četri komandu veidošanas principi. Pieredze liecina, ka tieši "LBL pret Leģionāriem" bijis visveiksmīgākais. Tas vislabāk nodrošina spēlētājiem sportisko motivāciju, kas nav mazsvarīga, lai pati spēle izdotos godam. Jā, šogad Aldaris LBL nav leģionāru pārpilnības, tomēr visi pieteiktie ir savu komandu līderi un par viņu sportisko kvalifikāciju šaubu nav.

Par dalībniekiem. Jaunu spēlētāju pieteikšana Aldaris LBL klubos ir atļauta līdz februāra beigām, tāpēc līdz pašai Zvaigžņu spēlei ir iespējamas pārmaiņas komandu sastāvos. No jauna pieteiktos spēlētājus iekļausim balsošanas sarakstā un atsauktos no tiem svītrosim. Aicinu būt saprotošiem, ja tehnisku iemeslu dēļ tas nav izdarīts pietiekami operatīvi.

Balsojums: Balsojums

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!