Foto: F64

Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Kaspars Vecvagars nav izlēmis, kur turpināt savu karjeru, bet pagājušogad veiktā izvēle pievienoties Polijas basketbola līgas (PLK) klubam "King Wilki Morskie Szczecin", iespējams, uzskatāma par sava veida mācību, portālam "Delfi" atzina basketbolists.

Vecvagars bija viens no vairākiem divos Latvijas izlases treniņos klātesošajiem basketbolistiem, par kura līgumsaistībām uz nākamo sezonu vismaz publiski informācija nav izskanējusi. Tādā pašā situācijā atrodas arī Anžejs Pasečņiks, Artjoms Butjankovs, Ingus Jakovičs un Mareks Mejeris.

"Esmu labā fiziskā formā", klāstīja 26 gadus vecais aizsargs pirms valstsvienības treniņa pirmdien. "Jau četras nedēļas kārtīgi trenējos pie [Latvijas izlases fiziskās sagatavotības trenera] Oskara Ernšteina. Viņš šādu nometni rīko otro gadu."

Saspēles vadītājs pirms pagājušās sezonas atgriezās ārzemēs, pārejot no "VEF Rīga" vienības uz Polijas pilsētas Ščecinas basketbola klubu. Vecvagars tur paguva aizvadīt desmit spēles, kuru laikā viņš vidēji izcēlās ar 7,9 punktiem. Tomēr, pasliktinoties galvenā trenera lietuvieša Mindauga Budzinauska veselībai, viņa pagaidu aizstājējs – vietējais speciālists Lukašs Biela – latvieti pāris spēlēs pat neizlaida laukumā.

Abas puses sezonas gaitā pārtrauca sadarbību, bet Vecvagars februārī pievienojās "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas komandai "Jūrmala/Betsafe”.

"Vēl līdz galam nav skaidrs, kur spēlēšu. Ar aģentu pēdējo reizi runājām pirms nedēļas. Meklējam tādu variantu, kas būtu man vispiemērotākais. Nevēlos konkrētus klubus minēt. Varianti ir dažādi, bet vajag saprast, kurš būtu tas īstais, uz kurieni braukt. Nevēlos uzreiz aizbraukt uz pirmo vai otro piedāvāto variantu. Iespējas vajag izsvērt kārtīgi," nākamā kluba izvēles procesu skaidroja Vecvagars.

Taujāts, vai pagājušogad basketbolists pasteidzies ar savu lēmumu, Vecvagars pieļāva arī šādu izskaidrojumu.

"Grūti pateikt. Pagājušogad likās, ka viss tika izdarīts tā, lai sezona būtu veiksmīga. Beigās varbūt neobjektīvu iemeslu dēļ nesanāca viss tā, kā gribētos. Skaidrs, ka pagājušogad varbūt aizskrēju uz pirmo variantu, kas likās vislabākais. Varbūt vajadzēja nedaudz pagaidīt. Kā saka, no kļūdām mācās," dižas mieles par veikto izvēli Vecvagars nepauda.

Kvalifikācijas ciklā uz 2019. gada Pasaules kausu Vecvagars bija viens no uzticamākajiem izlases pārstāvjiem. Viņš valstsvienību, kuras rindās cikla laika spēlēja 25 dažādi basketbolisti, pārstāvēja septiņās no 12 spēlēm.

Arīdzan gaidāmajā 2021. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā izlases galvenajam trenerim Robertam Štelmaheram būs jāmeklē risinājumi saspēles vadītāja pozīcijai, ja Jānis Strēlnieks patiešām nevarēs izlasei pievienoties no Maskavas CSKA vienības.

"Par to neesmu domājis," situāciju savā pozīcijā komentēja Vecvagars. "Koncentrējos uz gatavošanos sezonai. Es tā ļoti piezemēti uz lietām skatos. Esmu priecīgs te atrasties, būt kopā ar šo kolektīvu. Tie, kuri būs labākā formā sezonas laikā un labāk demonstrēs sevi klubos, visdrīzāk arī spēlēs. Sākumā ari mani kontaktējās izlases ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs. Neilgi pēc apstiprināšanas amatā arī Robers Štelmahers deva ziņu, ka vēlas mani redzēt uz šiem diviem treniņiem. Tad jau tālāk redzēsim, kā būs."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!