Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Ņujorkas "Knicks" izpircis turka Enesa Kanters un nesen darījumā ar Dalasas "Mavericks" iegūtā Veslija Metjūza līgumus, vēsta ESPN.

"Knicks" komandai maiņu darījumu pēdējā dienā neizdevās Kanteru aizmainīt, tāpēc viņa 18,6 miljonus dolāru vērtais līgums tika izpirkts. Turks pēdējo 12 spēļu laikā laukumā izgāja tikai trīs spēlēs, un viņš neslēpa savu sašutumu par savu lomu komandā. Kopumā šosezon viņš 44 spēlēs guvis 14 punktus un izcīnījis 10,5 atlēkušās bumbas.

Kanters ir aktīvs kritiķis Turcijas prezidentam Redžepam Tajipam Erdoganam, un bieži vien tieši politiskajos jautājumos basketbolists nonāca mediju virsrakstos. Tāpat viņam nācās izlaist "Knicks" spēli Londonā, jo bija satraukums par viņa drošību.

"Katra diena, ko es pavadu NBA, ir liela svētība, un es nespēju sagaidīt savu nākamo piedzīvojumu," sociālajos tīklos vēstīja Kanters.

"Knicks" izpirka arī 18,6 miljonu vērto Metjūza līgumu. Viņš Ņujorkas kluba rindās nospēlēja vien divas spēles, bet šajā sezonā viņš vidēji izcēlies ar 13,1 punktu, 2,3 atlēkušajām bumbām un 2,3 rezultatīvām piespēlēm.

Par abiem basketbolistiem interesi izrāda komandas, kas cīnās par vietu izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!