Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" prezidents Skots Perijs pēc Kristapa Porziņģa aizmainīšanas uz Dalasas "Mavericks" sacīja, ka pats latvietis nav vēlējies palikt komandā, tāpēc tika sperts šāds solis.

Jau ziņots, ka šī maiņas darījuma ietvaros uz Dalasu dosies Porziņģis, Tims Hārdevejs juniors, Kortnijs Lī un Trejs Burks, kamēr "Knicks" pretī saņems Deandrē Džordanu, Denisu Smitu junioru, Vesliju Metjūsu un divas izvēles tiesības drafta pirmajā kārtā.

"Mums ir sajūta, ka izdarījām visu pareizi," Perija teikto citē ESPN. "Domājot par savas komandas veidošanu ilgtermiņā, mēs nevēlējāmies noslēgt maksimālo līgumu ar spēlētāju, kurš acīmredzami negribēja šeit atrasties. Tas nebūtu labi mūsu komandai un mūsu faniem."

Tiesa, drīz pēc Perija teiktā Porziņģa "Instagram" profilā parādījās ieraksts, kurā teikts: "Patiesība tāpat kļūs zināma," taču drīz tas tika izdzēsts.

Perijs norādīja, ka Porziņģis viņu un ģenerālmenedžeri Skotu Periju informēja, ka vairs nevēlas būt daļa no mūsu grupas. Šī tikšanās esot bijusi mazāk nekā piecas minūtes ilga.

"Knicks" prezidents norādīja, ka jau vairākas nedēļas bija redzams, ka Porziņģis nav apmierināts ar virzienu, kurā iet klubs. Tāpēc jau vairākas nedēļas tika runāts ar citām komandām par iespējamiem darījumiem. "Kad notika tikšanās ar viņu, mēs jau bijām runājuši ar vairākām komandām. Tāpēc mēs nolēmām reaģēt," sacīja Perijs.

Gaidāmajā vasarā "Knicks" komanda centīsies noslēgt līgumus ar kādu no NBA superzvaigznēm, jo par brīvajiem aģentiem kļūs Kevins Durants, Kavai Lenards un Kairijs Īrvings.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!