Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" uzbrucējs Markuss Moriss pēc trešdienas spēles ar Memfisas "Grizzlies" vienību pretinieku kluba basketbolistu Džeju Krauderu nodēvēja par sievieti, ziņo portāls "sny.tv".

"Knicks" komanda trešdien piedzīvoja jau 36. zaudējumu 49 spēlēs, mājās ar rezultātu 106:127 (32:32, 20:27, 32:37, 22:31) piekāpjoties Memfisas "Grizzlies" komandai.

Nepilnu minūti pirms spēles beigām Krauders pārtvēra bumbu un izpildīja tālmetienu, kura laikā viņu par nerakstītu likumu pārkāpšanu pagrūda "Knicks" saspēles vadītājs Elfrids Peitons. Brēkā aktīvi iesaistījās gan "Grizzlies" līderis Džā Morants, gan Markuss Moriss, kurš Morantu agresīvi pagrūda.

Soģi no spēles izmeta Krauderu, Morantu un Morisu, bet pasaudzēja Lietuvas izlases centru Jonu Valančūnu, kurš centās karstgalvjus izšķirt.

"Viņš [Krauders] basketbolu spēlē citādi," pēc spēles stāstīja Moriss. "Viņam raksturīgas dažādas sieviešu tendences – viņš visu spēli uzkrītoši tēloja. Kā teicu, šī ir vīriešu spēle, un es no tā noguru. Gājiens spēles beigās bija ļoti neprofesionāls."

"Knicks" basketbolists uzsvēra, ka tieši metiens, nevis bumbas pārtveršana, viņu sadusmojis.

"Atkāpties un uzmest tālmetienu, lai mūs pazemotu, bija neprofesionāli. Tas bija mīksti. Viņa spēles stils ir mīksts. Viņa visa uzvedība līdzinās sievietei," medijiem, starp kuriem bija arī sievietes, klāstīja spēlētājs.

Uzbrucējs pēc mača gan atvainojās par sacīto, sakot, ka viņš ļoti ciena sievietes.

Moriss vasarā ietekmēja Latvijas izlases basketbolista Dāvja Bertāna karjeras attīstību, laužot mutisku solījumu "Spurs" komandai, kas tā ietekmē aizmainīja rūjienieti uz Vašingtonas "Wizards" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!