Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolista Rodiona Kuruca pārstāvētās Nacionālas basketbola asociācijas (NBA) komandas Bruklinas "Nets" galvenais treneris Kenijs Atkinsons un viņa asistenti drīzumā pagarinās savas līgumsaistības ar klubu, ziņo medijs ESPN.

Atkinsons vienību vada jau trešo sezonu, komandai katru gadu rādot labāku sniegumu. Trenera pirmajā sezonā "Nets" svinēja 20 uzvaras, 2017./18. gada sezonā Bruklina triumfēja 28 reizes, bet šobrīd komanda 77 spēļu laikā uzvarējusi 39 reizes, kas tai dod septīto vietu Austrumu konferencē un reālistiskas iespējas sasniegt izslēgšanas spēles.

"Nets" vienība pēdējo reizi izslēgšanas spēlēs piedalījās 2015. gada pavasarī, kad Laionela Holinsa vadītā vienība sešās spēlēs piekāpās Atlantas "Hawks" klubam. No šīs komandas sastāvā nav palicis neviens Bruklinas tā brīža spēlētājs.

Ģenerālmenedžeris Šons Markss, kurš savu amatu ieņēma 2016. gada februārī, un treneris Kenijs Atkinsons kopā strādājuši, lai mainītu organizācijas ieņemto virzienu, uzsver ESPN. Viņu darbs izpelnījies atzinību līgā, pateicoties ievērojamam spēlētāju progresam un prasmīgām izmaiņām kluba personālā.

“Pirms sezonas redzēju, cik komanda smagi strādā. Tā bija traka vasara. Visi nāca uz treniņiem, un mēs daudz spēlējām basketbolu. Visi smagi cīnījās. Jau tobrīd to varēja par šo komandu saprast. Tā nekad nepadodas,” nesenā nets.com rakstā par komandas raksturu izteicās Rodions Kurucs.

Atkinsons sava profesionālās basketbolista karjeras laikā spēlēja vairākos Eiropas klubos. Amerikānis tieši Vecajā kontinentā arī uzsāka savas trenera gaitas, strādājot par trenera asistentu "Paris Basket Racing" vienībā Francijā.

Speciālists pirms darba Bruklinā aizvadīja astoņas sezonas kā Ņujorkas "Knicks" un Atlantas "Hawks" galveno treneru asistents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!