Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Rodiona Kuruca pārstāvētajai Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandai Hjūstonas "Rockets" no Klīvlendas "Cavaliers" pievienojies 20 gadus vecais Kevins Porters, kurš vairākkārt nonācis mediju uzmanības centrā savas uzvedības dēļ.

Darījumā "Cavaliers" ieguva NBA drafta otrās kārtas izvēles tiesības.

2019. gada NBA draftā Porteru ar 30. numuru izvēlējās Milvoki "Bucks", kas viņu uzreiz aizmainīja uz "Cavaliers". NBA apskatnieki toreiz vēstīja, ka Porteru varēja izvēlēties ar daudz augstāku numuru, tomēr viņu iegāza raksturs. Koledžas basketbola līmenī Porters aizvadīja tikai vienu gadu un pēc pirmās sezonas izlēma bruģēt ceļu uz NBA. Tomēr koledžas vienīgās sezonas beigās jaunais basketbolists saņēma diskvalifikāciju "uzvedības dēļ".

Savā pirmajā sezonā NBA Porters vidēji spēlē guva 10 punktus, realizējot 44% metienu. Tomēr laika posmā no janvāra līdz martam, kad viņam "Cavaliers" treneri uzticēja lielāku spēles laiku, Porters vidēji spēlē guva 14 punktus, kas norādīja uz viņa potenciālu.

Šajā sezonā Porters vēl nav spēlējis, bet pērnā gadā basketbolists atkal jau nonāca mediju uzmanības centrā. Augustā viņu vainoja sievietes pagrūšanā, bet novembrī Porteru aizturēja policija, basketbolistam izvirzot apsūdzības ieroča nelikumīgā glabāšanā. Portera mašīnā policija atrada arī marihuānu.

Nesen Porters sadusmojies "Cavaliers" ģērbtuvē par to, ka viņa skapītis atdots no Bruklinas "Nets" iemainītajam Torinam Prinsam, bet Porters pabīdīts tuvāk pie sienas, kur atrodas komandas jauniņo skapīši. Porters esot sācis pamatīgi trakot, vēlāk viņam bijusi saruna augstos toņos ar Klīvlendas komandas ģenerālmenedžeri Kobiju Oltmenu.

Visticamāk, šī epizode pārvilkusi svītru "Cavaliers" pacietībai, un komandai atlika divi varianti – atbrīvot basketbolistu vai arī aizmainīt uz citu komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!