Foto: AFP/Scanpix/LETA
Latvijas izlases basketbolists Rodions Kurucs saskāries ar pretestību no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bruklinas "Nets" galvenā trenera Kenija Atkinsona puses, kurš nepiekrīt uzbrucēja vēlmēm gaidāmajā sezonā spēlēt vairāk ar bumbu savās rokās.

Sākoties "Nets" kluba treniņnometnei, Kurucs sarunā ar medijiem izteica ambīcijas par otro sezonu NBA. Uzbrucējs atklāja, ka daudz strādājis pie dribla un vēlas kļūt par Goldensteitas "Warriors" zvaigznei Dreimondam Grīnam līdzīgu spēles veidotāju, ziņo portāls "newsday.com".

Komandas galvenais treneris Kenijs Atkinsons, reaģējot uz Kuruca teikto, izteikumos presei gan bija pietiekami skarbs.

"Pasakiet viņam, ka treneris vēlas, lai viņš mazāk nodarbojas ar spēles veidošanu,” portālā citēts Atkinsons. "Man ar viņu jāatrod kopīga valoda. Vasaras līgā viņš varbūt tika pie iespējas mazliet vairāk spēlēt ar bumbu. Tagad viņam jāapzinās, kas mēs esam, un jāatgriežas savā lomā.”

Kurucs pagājušosezon pārsteidza vairākus NBA sekotājus, dodoties laukumā pamatpiecniekā 46 regulārās sezonas spēlēs, kā arī trijos izslēgšanas spēļu mačos. Savukārt šovasar notikušajā Vasaras līgā uzbrucējs ar citu pagājušās sezonas debitantu Džananu Musu no Bosnijas un Hercegovinas bija starp komandas līderiem. Vasaras līgā Kurucs vidēji spēlē izcēlās ar 9,3 punktiem un 5,3 atlēkušajām bumbām.

Tiesa, "Nets" uzbrucēju pozīcijas papildinājusi ar Taurīnu Prinsu, Vilsonu Čandleru, kuram gan pirmās 25 spēles diskvalifikācijas dēļ būs jāizlaiž, un savainoto superzvaigzni Kevinu Durantu. Atkinsons norādīja, ka Kurucam un Musam šajā konkurencē būs jācīnās par spēles laiku.

"Viņiem būs jānopelna vieta sastāvā. Pateicoties pagājušajai sezonai, pazīstu viņus mazliet labāk, bet minūtes būs tāpat jānopelna," izteicās treneris, kurš vēloties atrast 10 spēlētāju rotāciju.

Vairāki žurnālisti norādījuši, ka Kurucs izskatās muskuļotāks nekā pirms gada un varētu būt pieņēmies svarā par septiņiem līdz deviņiem kilogramiem. Savukārt komandas galvenais treneris uzteica 21 gada vecā basketbolista paveikto darbā pie tālmetienu izpildes.

"Man patīk, ka viņš nevilcinās mest. Mums vajadzīgs, lai viņš izmanto iespējas izpildīt brīvus metienus, vienlaikus neaizmirstot savas galvenās prasmes – enerģisku spēli, elites līmeņa kustību bez bumbas un ātru pārvietošanos pa laukumu,” spēlētāju tomēr arī paslavēja Atkinsons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!