Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu otrās kārtas pirmajā mačā Losandželosas "Lakers" izbraukumā ar rezultātu 117:112 pārspēja Goldensteitas "Warriors".

Pēc ļoti līdzīgas cīņas pirmajā puslaikā "Lakers" trešajā ceturtdaļā spēja veikt savu 13:3 izrāvienu, kas deva 10 punktu pārsvaru (96:86). Losandželosas komanda turējās vadībā arī nākamajās minūtēs, bet galotnē "Warriors" atjaunoja intrigu cīņā par uzvaru, gūstot 14 punktus pēc kārtas un izlīdzinot rezultātu 112:112. Tomēr D'Andželo Rasels uzreiz spēja gūt punktus un atjaunot "Lakers" vadību. "Warriors" punktus vairs nespēja gūt un ar soda metieniem "Lakers" pielika punktu spēlei.

"Lakers" rindās 30 punktus un 23 atlēkušās bumbas iekrāja Entonijs Deiviss, Leborns Džeimss izcēlās ar 22 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām, bet Rasels un Deniss Šrēders pievienoja 19 punktus.

"Warriors" rindās 27 punkti Stefana Karija kontā, 25 punktus sameta Klejs Tompsons, bet 21 punkts Džordanam Pūlam.

Ņujorkas "Knicks" sērijas otrajā mačā savā ar rezultātu 111:105 pārspēja Maiami "Heat" un sērijā līdz četrām uzvarām izlīdzināja rezultātu 1-1.

"Knicks" labā 30 punktus guva Džeilens Bransons, bet Džūliuss Rendls izcēlās ar 25 punktiem, 12 atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm. Ārdžejs Berets pievienoja 24 punktus.

"Heat" labā 22 punktus guva Keilebs Martins, Geibs Vinsents sameta 21 punktu, savukārt 17 punkti Maksa Strusa kontā. Šajā mačā Maiami komanda spēlēja bez sava līdera Džimija Batlera, kuram doties laukumā traucēja potītes savainojums.

Arī bez Batlera "Heat" spēja sīvi spēkoties pamatlaika lielāko daļu, un vēl piecas minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts bija 96:96. "Knicks" galotnē veica divus mazus izrāvienus, kas ļāva izcīnīt svarīgu uzvaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!