Foto: F64

Nacionāla basketbola asociācija (NBA), Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) un Latvijas Basketbola savienība (LBS) paziņo ka 18. “Basketball Without Borders” (BWB) jauno talantu nometne no 9. - 12. jūnijam notiks "Elektrum" Olimpiskajā sporta centrā, Rīgā, Latvijā, vēsta LBS.

“BWB Europe” 2019 pulcēs labākos basketbola spēlētājus un spēlētājas līdz 17 gadu vecumam no visas Eiropas, lai mācītos no NBA un FIBA spēlētājiem un treneriem, un sacenstos pret labākajiem jaunajiem spēlētājiem reģionā.

Pasākums ietvers “NBA Cares” un Jr. NBA aktivitātes sadarbībā ar Rīgas organizācijām. Nometnes laikā ar NBA pārstāvju līdzdalību notiks arī starptautiski treneru, tiesnešu un mārketinga semināri, kā arī sociālās atbildības pasākumi.

“Cenšamies izmantot visas iespējas, lai nostiprinātu Latvijas basketbola pozīcijas starptautiskajā apritē un basketbola popularitāti Latvijā. Esam priecīgi, ka mūsu veikums novērtēts, uzticot rīkot prestižo starptautisko jauno talantu nometni “Basketball Without Borders”. Darīsim visu, kas mūsu spēkos, lai nometnes dalībnieki Latvijā lietderīgi pavadītu neaizmirstamas dienas, un slaveno viesu, kā arī jauno talantu vizīte būtu papildus impulss Latvijas basketbola attīstībai," izteicās LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps.

“BWB” kopējās izmaksas provizoriski tiek lēstas 500 000 EUR apmērā, 90 procentus no izmaksām sedz NBA. Sagaidāmais pozitīvais ekonomiskais efekts no vērienīgā pasākuma un prominento viesu klātbūtnes Latvijā – vairāk nekā miljons eiro.

Pirmā “BWB Europe” nometne Eiropā notika 2001. gada jūlijā. Vlade Divacs (Serbija) un Tonijs Kukočs (Horvātija) ar komandas biedriem no Dienvidslāvijas basketbola izlases apvienojās, lai Itālijas pilsētā Treviso strādātu kopā ar 50 jauniešiem no Bosnijas un Hercogovinas, Horvātijas, Maķedonijas, Slovēnijas, Serbijas un Melnkalnes.

2018./19. gada sezonā NBA sezonas komandu pieteikumos bijis rekordliels bijuši "BWB" nometnes dalībnieku skaits. Tajā atrodami 27 "absolventi", no kuriem 17 ir eiropieši, to skaitā Spānijas izlases basketbolists Marks Gasols, Itālijas izlases līderis Danilo Galināri un soms Lauri Markanens.

“Latvija ir valsts ar stiprām basketbola tradīcijām. Tā uzvarēja pirmajā FIBA Eiropas čempionātā 1935. gadā un kopš tā laika izaudzinājusi daudzus augstākās klases basketbolistus. Tas ir liels gods organizēt “Basketball Without Borders” programmu valstī, kurai ir tik ilgstošas un veiksmīgas attiecības ar šo sporta veidu. Mēs gaidām iespēju pārbaudīt perspektīvākos puišus un meitenes no Latvijas un Eiropas, ar NBA un Latvijas Basketbola savienības palīdzību, " bilda FIBA Nacionālo federāciju un sporta direktors Zorans Radovičs.

NBA un FIBA kopā organizējuši 57 “BWB” nometnes 36 pilsētās, 28 valstīs un piecos kontinentos. “BWB” uzņēmusi vairāk nekā 3400 dalībniekus no 129 valstīm un teritorijām. Nodarbības vadījuši vairāk nekā 290 pašreizējie vai bijušie NBA/WNBA spēlētāji un spēlētājas, kā arī 230 treneri ar NBA pieredzi no visām 30 NBA komandām.

54 “BWB” nometnes dalībnieki tikuši draftēti NBA, seši “BWB” nometnes dalībnieki noslēguši līgumus kā brīvie aģenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!