Foto: F64

Latvijas sieviešu basketbola izlase Eiropas čempionāta jeb "Eurobasket" turnīra spēlē Rīgā pārāk vēlu sāka atspēlēšanos pret spēcīgo Spānijas valstsvienību, secināja valstsvienības kapteine Aija Brumermane.

Jau vēstīts, ka Latvijas sieviešu basketbola izlase ar rezultātu 56:59 piekāpās Spānijas valstsvienībai, kas ir pašreizējā turnīra čempione, noslēdzot grupu turnīru.

"Esmu lepna par meitenēm, jo šī bija laba cīņa. Mums bija laba aizsardzība, ko pierāda ielaistie 59 punkti. Taču bija daudz kļūdas uzbrukumā, kas deva pretiniecēm vieglus punktus. Mēs pamodāmies par vēlu," preses konferencē pēc spēles sacīja Brumermane. "Mums jāsaglabā šī sajūta, kas bija pēdējā ceturtdaļā. Paldies līdzjutējiem. Šodienas spēle mums dos papildus emocijas rītdienai."

Pieredzējuši Spānijas izlases basketboliste Laia Palau atzina, ka bijusi smaga spēle. Mēs zinājām, ka tā būs. Latvija spēlēja mājās, un tai bija fanu atbalsts. Visas trīs spēles mums nebija vieglas. Šis turnīrs mums visiem līdz šim bijis smags, jo jebkura komanda var uzvarēt. Es priecājos, ka uzvarējām, bet nepriecājos, ka mūsu kļūdas deva latvietēm iespēju atspēlēties. Esam iekļuvuši ceturtdaļfinālā, kas bija viens no mūsu mērķiem. Varbūt tas nebija skaisti, bet izdarījām to, kas bija jāizdara," skaidroja Palau.

Latvijas izlase turnīru turpinās pirmdien pulksten 18:30, un pretiniece astotdaļfinālā, visticamāk, būs Zviedrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!