Foto: LETA
Latvijas valstsvienības spēka uzbrucējs Andrejs Gražulis pēc Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēles pret Turciju atzīmēja, ka komanda bija labi sagatavota aktīvai spēlei aizsardzībā.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase savā laukumā ar rezultātu 79:70 pārspēja Turcijas valstsvienību, reabilitējoties par neveiksmīgo piektdienas maču pret Ukrainu. Gražulis šajā mačā nospēlēja nepilnas 13 minūtes, kuru laikā vairāk izcēlās ar savu sniegumu aizsardzībā – diviem bloķētiem metieniem, divām pārtvertām bumbām un vienu atlēkušo bumbu. Viņš iemeta arī divus punktus, realizējot vienu no trim metieniem.

"Mēs zinājām, ka viņiem mazie spēlētāji ir labi metēji un ka viņi trāpīs metienus, ja mēs dosim kaut mazliet brīvu vietu," Gražulis teica. "Spēles rezultāts tika sasniegts tad, kad mēs sākām kārtīgāk mainīties ar pretspēlētājiem."

Pašam Gražulim šāda spēles maniere aizsardzībā bija piemērota, ko pierāda bloķētie metieni un pārtvertās bumbas.

"Jā, es šajā spēlē labi jutos," Gražulis smaidot atzina. "Tas ir tāpēc, ka es pats neesmu īpaši garš."

Latvijas izlase pirmajā mačā izbraukumā Turcijai zaudēja ar 12 punktu deficītu, bet šajā mačā to neizdevās atspēlēt.

VTB Vienotās līgas kluba "Perma" spēlētājs atzina, ka pāragri par Latvijas izlasei vajadzīgo 12 punktu pārsvaru nav domājis. "Es nebiju informēts, ka vajadzēja +12," Gražulis atzina. "Tikai spēles pēdējā pusminūtē es to sapratu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!