Foto: F64
Latvijas Basketbola savienības (LBS) jaunievēlētā padome otrdien aizvadīja pirmo sēdi, kurā tā apstiprināja LBS valdes sastāvu, kā arī tai uzdeva sagatavot sabalansētu LBS budžetu 2019./2020. gadam, ziņots LBS mājaslapā.

LBS biedri savu jauno prezidentu Raimondu Vējoni ievēlēja 21. janvārī notikušajā biedru sapulcē. Vējonis pēc prezidenta amata vietas izcīnīšanas izvirzīja arī savu padomi, kuru apstiprināja klātesošie biedri.

Savukārt padome 18. februārī aizvadīja pirmo sēdi, kurā tā apstiprinājusi prezidenta priekšlikumu par jaunās LBS valdes sastāvu.

Kopā ar prezidentu valdē strādās LBL klubu sanāksmes dalībnieku vairākuma atbalstu guvušais basketbola kluba "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" ģenerālmenedžeris Miks Balodis, kā arī Agris Galvanovskis (Treneru komisija), Edgars Jansons (3x3 basketbola komisija), Egils Lūsis (sieviešu basketbols, "TTT Rīga" ģenerālmenedžeris), Klāvs Olšteins (Reģionu komisija) un Daiga Žvirble (Jaunatnes komisija).

Savienības prezidents pirms vēlēšanām savā basketbola attīstības programmā un biedru sapulces uzstāšanās laikā izteica ieceres par visai līdzīgu valdes sastāvu. Viņa programmā 3x3 komisijai bija norādīta vien perspektīva nākotnē būt pārstāvētai valdē, bet vieta tajā bija solīta Treneru, Reģionu un Jaunatnes komisijas pārstāvjiem, kā arī sieviešu un vīriešu basketbola klubu izraudzītiem cilvēkiem. Vējonis vēlējās valdē rast vietu arī kādam biznesa vidi pārstāvošam cilvēkam.

"Plaša basketbola sabiedrības pārstāvniecība valdē, ceru nodrošinās regulāru saikni ar dažādām basketbola saimniecības struktūrvienībām, veicinot savstarpēju izpratne par kopīgi darāmo," par valdes sastāvu izteicies LBS prezidents. "No kolēģiem valdē gaidu ne tikai savu interešu pārstāvēšanu un aizstāvēšanu, bet arī plašāku skatījumu uz basketbola saimniecības attīstību un dažādu risinājumu piedāvāšanu. Turklāt valdes sēdēs bez balsstiesībām piedalīsies arī valstsvienību ģenerālmenedžeri Gunta Baško un Artūrs Štālbergs."

Padome arīdzan apstiprināja LBS 2018./2019. gada budžeta izpildi un uzdeva valdei sagatavot sabalansētu LBS budžetu 2019./2020. gadam. Tā kā iepriekšējā valde lēma, ka 2020. gada budžeta apstiprināšanai jābūt jaunās vadības kompetencē, LBS līdz šim funkcionējusi zem savienības administrācijas izveidota tehniska budžeta.

Par valdes prioritātēm šobrīd noteikta LBS budžeta precizēšana un atkārtota virzīšana apstiprināšanai padomē.

Savukārt par padomes priekšsēdētāju tika ievēlēts Valdis Voins. Viņš kopā ar Uldi Grāvīti un Ojāru Kehri padomē vietu nopelnījis kā bijušais LBS prezidents.

Pirmajā tās sēdē padome arī apmierināja Kaspara Ciprusa un Gunta Šēnhofa lūgumu atbrīvot viņus no padomes locekļu pienākumiem un padomes sastāvā uzņēma Valdi Siksni.

Portāls "Delfi" jau ziņojis, ka bijušais valdes loceklis un basketbola skolas "Rīga" vadītājs Šēnhofs vēlējies palikt pie nostājas, ka LBS personālijām pēc vēlēšanām jāmainās. Savukārt bijušais prezidenta amata kandidāts Cipruss atteicies no vietas padomē, jo uzskata, ka vieta nav savienojama ar pašreizējo eksperta amatu Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sporta departamentā.

Izvērtējot saņemtos LBS biedru priekšlikumus, LBS padome apstiprināja pastāvīgās komisijas, kuru sastāvs atrodams savienības mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!