Lai gan Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Losandželosas "Lakers" trešdien piedzīvoja zaudējumu pret Denveras "Nuggets", komandas līderis Lebrons Džeimss spēles gaitā sasniedza ievērojamu atzīmi, apsteidzot NBA leģendu Maiklu Džordanu visu laiku rezultatīvāko NBA basketbolistu sarakstā.

Džeimss pirms trešdienas tikšanās ar Denveru NBA regulāro sezonu spēlēs bija kopā guvis 32280 punktus, kas viņam ļāva ieņemt piekto vietu rezultatīvāko basketbolu sarakstā. Lai apsteigtu seškārtējo NBA čempionu Maiklu Džordanu, viņam bija nepieciešams izcelties ar 13 punktiem.

Zīmīgais brīdis pienāca spēles otrajā ceturtdaļā, kad viesi no Denveras bija jau vadībā ar rezultātu 55:37, bet pats uzbrucējs bija izcēlies ar 11 punktiem. Džeimss noķēra bumbu uz soda metiena līnijas un ar caurgājienu uz groza apakšu guva divus punktus, kā arī izprovocēja pretinieku Toriju Kregu uz noteikumu pārkāpumu.

"Nuggets" spēlē triumfēja ar 115:99, bet Džeimss izpelnījās mača rezultatīvākā basketbolista godu, gūstot 31 punktu.

Trīskārtējam līgas čempionam šī ir 16. sezona profesionālajā basketbolā, kuru laikā Džeimss aizvadījis 1190 spēles un vidēji tajās izcēlies ar 27,1 punktu. Džordans savas karjeras laikā aizvadīja 13 pilnas sezonas, kā arī divas, kurās aizsargs kopā vien nospēlēja 35 spēles.

1985./86. gada sezonas nogalē basketbolists atgriezās basketbola laukumos pēc pēdas lūzuma, bet 1995. gadā Džordans pārsteidza pasauli, atgriežoties basketbolā no profesionālā beisbolista karjeras. Tā bija pirmā no divām reizēm, kad Čikāgas "Bulls" līderis uz neilgu laiku bija pametis basketbolu. Šādi karjeras līkloči Džordanam ļāva nospēlēt 1072 spēles, kuru laikā basketbolists vidēji atzīmējās ar 30,1 punktu.

Trešo vietu rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ar 33643 punktiem ieņem bijušais Losandželosas "Lakers" basketbolists Kobe Braients, līdz kuram Džeimsam tagad pietrūkst 1332 punkti.

Pirmajā vietā atrodas Karīms Abduls Džabars (38387 punkti), bet otrais ir Kārls Melouns (36928).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!