Foto: EPA/Scanpix/LETA

Viens no visu laiku izcilākajiem Eiropas basketbolistiem, divkārtējais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempions spānis Pau Gasols nolēmis likt punktu savai profesionālajai karjerai, vēsta spāņu masu mediji.

Gasols 1998. gadā profesionālā basketbolista karjeru sāka "Barcelona" rindās, un savā dzimtajā klubā šogad aizvadīja arī pēdējās spēles. 2019. gadā Gasols guva pēdas traumu, kas varēja pārvilkt svītru tālākajai karjerai, tomēr pēc atveseļošanās viņš atgriezās savā dzimtajā klubā. 2021. gada pavasarī Gasols kopā ar "Barcelona" un latvieti Rolandu Šmitu kļuva par Spānijas čempionu.

"Tas ir grūts lēmums. Kā noprotiet, tas ir grūti, jo (basketbolā) aizvadīti tik daudz gadi, bet tas ir pārdomāts lēmums. Es gribēju noslēgt karjeru spēlējot un baudot, nevis ar kruķiem un operācijām," žurnālistiem sacīja 41 gadu vecais Gasols.

2001. gada NBA draftā vecāko no brāļiem Gasoliem ar kopējo trešo numuru izvēlējās Memfisas "Grizzlies", kurā viņš aizvadīja savas pirmās sešas ar pusi sezonas. Savā pirmajā sezonā Gasols tika atzīts par NBA labāko debitantu. 2008. gada ziemā "Grizzlies" aizmainīja Gasolu uz Losandželosas "Lakers", ar ko kopā viņš izcīnīja divus NBA čempiona titulus. NBA karjerā vēl viņš spēlēja Čikāgas "Bulls", Sanantonio "Spurs" un Milvoki "Bucks" vienībās.

Spānijas izlases rindās Gasols trīs reizes kļuvis par Eiropas čempionu, bet vēl pa divām reizēm izcīnīja sudrabu un bronzu. 2006. gadā viņš palīdzēja spāņiem izcīnīt Pasaules kausu, bet olimpiskajās spēlēs Gasols izcīnījis divus sudrabus un vienu bronzu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!