Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Madrides "Real" basketbolisti otrdien ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla trešajā spēlē izcīnīja uzvaru, kamēr citā mačā pie panākuma tika "Monaco".

Madrides vienība izbraukumā ar rezultātu 82:80 (19:32, 26:16, 21:15, 16:17) pārspēja Belgradas "Partizan" un sērijā līdz trīs uzvarām panāca 1-2.

Jau pirms mača Belgradas līdzjutēji bija parūpējušies par varenu atmosfēru. Cīņu apmeklēja 20 091 cilvēks, kas ir šīs sezonas Eirolīgas apmeklētības rekords.

"Partizan" pirmajā ceturtdaļā veica 12 punktu izrāvienu, taču līdz otrās ceturtdaļas beigām madridieši spēja samazināt savu deficītu līdz trīs punktiem. Tikai pamatlaika pēdējā minūtē "Real" izvirzījās vadībā ar +5 pēc Naidžela Viljamsa-Gosa tālmetiena un diviem precīziem soda metieniem, kurus grozā meta Mario Hezonja.

Lai gan Belgradas komandas labā vēl trīs punktus guva Zeks Līdejs, bija atlikušas tikai trīs sekundes un "Partizan" vairs neizdevās izveidot rezultatīvu uzbrukumu.

"Real" vienībā rezultatīvākais ar 26 punktiem, 11 atlēkušajām bumbām un trīs bloķētiem metieniem bija Valters Tavaress, bet 22 punktus pievienoja Viljamss-Goss.

Belgradas komandā ar 15 punktiem izcēlās Alens Smailagičs un Līdejs.

Citā mačā "Monaco" izbraukumā ar rezultātu 83:78 (22:16, 19:16, 19:25, 23:21) pārspēja Telavivas "Maccabi" un sērijā izvirzījās vadībā ar 2-1.

Viesu panākumu sekmēja Maiks Džeimss, kurš izcēlās ar 21 punktu, bet vēl 15 punktus pievienoja Džordans Loids.

"Maccabi" no zaudējuma neglāba Bonzijs Kolsons un Veids Boldvins, kuri guva attiecīgi 17 un 16 punktus.

Dienu vēlāk sērijas trešo maču aizvadīs arī Rolanda Šmita pārstāvētā Kauņas "Žalgiris", savā laukumā uzņemot "Barcelona". Pēc divām spēlēm ar 2-0 vadībā ir Barselonas komanda.

Arī šajā sezonā Eirolīgā spēlē 18 komandas, kuras aizvada divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas finālčetrinieka turnīrs no 19. līdz 21.maijam norisināsies "Žalgiris" mājvietā Kauņā.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Stambulas "Anadolu Efes", kas finālcīņā Belgradā ar 58:57 uzveica Madrides "Real", turnīrā uzvarot otro sezonu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!