Foto: F64

Latvijas basketbola čempioni "VEF Rīga" pirmdien pagarināja līgumu ar 23 gadus veco un 2,07 metrus garo Latvijas valstsvienības uzbrucēju Mareku Mejeri, kurš čempionvienības sastāvā spēlēs arī gaidāmajā sezonā.

"Pagājusī sezona man bija izdevusies, un nolēmu turpināt labi iesākto ar "VEF Rīga". Esmu pateicīgs komandai par doto iespēju sevi pierādīt un attīstīties labā līmenī. Ar nepacietību gaidu jauno sezonu," komandas paziņojumā citēts basketbolists.

"Man ir patiess prieks, ka Mareks ir nolēmis palikt mūsu komandā. Viņš ir universāls spēlētājs, kurš var spēlēt vairākās pozīcijās, ko viņš arī pierādījā pagājušajā sezonā. Tāpēc jo vairāk pārbaudītas vērtības ir pamats uzvaru kaldināšanā," uzskata "VEF Rīga" valdes priekšsēdētājs Māris Martinsons.

Pērn Majeris pēc trīs Spānijā pavadītajām sezonām atgriezās Latvijā, pievienojoties "VEF Rīga" klubam, kura sastāvā pirmo reizi karjerā kļuva par Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionu un tika atzīts par izslēgšanas spēļu vērtīgāko spēlētāju jeb MVP.

Aizvadītajā sezonā viņš bija vienīgais spēlētājs "VEF Rīga" rindās, kas piedalījās visās spēlēs (61). Vislabāko sniegumu Mejeris demonstrēja "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā (LBL), kur vidēji spēlē guva 10 punktus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un nopelnīja efektivitātes koeficientu +13,3. "Aldaris" LBL izslēgšanas spēlēs viņa sniegums bija vēl labāks - 13,2 punkti, 7,5 atlēkušās bumbas un +18,1 efektivitātes koeficients vidēji spēlē.

VTB Vienotajā līgā Mareks izcēlās ar 7,7 punktiem, 5,5 atlēkušajām bumbām un lietderības rādītāju +12,2. Savukārt Eiropas kausa izcīņā Mejerim vidēji 5,8 punkti, 4,7 atlēkušās bumbas un efektivitāte +7,6.

Pēc savas pirmās sezonas "VEF Rīga" sastāvā Mareks Mejeris ir starp tiem desmit spēlētājiem, kas iekļauti Latvijas valstsvienības pamatsastāva kandidātu skaitā, gatavojoties septembrī gaidāmajam Eiropas čempionātam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!