Foto: EPA/Scanpix/LETA

Spānijas basketbola leģenda Marks Gasols apsver karjeru turpināt sev piederošajā Spānijas otrās augstākās līgas ("LEB Oro") klubā "Girona Basquet", kuru šosezon pārstāvēs Latvijas izlases basketbolists Kaspars Vecvagars.

Gasols šādu soli varētu spert pēc vienošanās ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Memfisas "Grizzlies". 36 gadus veco basketbolistu uz savu pirmo NBA karjeras komandu pagājušajā nedēļā aizmainīja Losandželosas "Lakers" komanda, abām pusēm vienojoties, ka "Grizzlies" atteiksies no Gasola līguma. Kopš šī notikuma vien pieaug gaidas, ka Gasols karjeru turpinās tieši sev piederošajā "Girona" klubā, raksta žurnālists Marks Stains.

Par šādu iespējamību raksta arī Katalonijas medijs "L'Esportiu de Catalunya". "Girona" klubs gan uzsvēris, ka tas tuvākajā nākotnē neveiks jebkādus oficiālus paziņojumus, raksta portāls.

Jaunākais no brāļiem Gasoliem, kurš bieži atgādinājis, ka pirms karjeras beigām vēlas nospēlēt vienu sezonu Žironas pilsētas komandā, piektdien apmeklēja komandas pirmo pārbaudes spēli pirms gaidāmās sezonas. Centra pozīcijas spēlētājam pēc dalības Tokijas olimpiskajās spēlēs nav sanācis trenēties tik bieži, cik citas vasaras, raksta "L'Esportiu de Catalunya".

Par Marka Gasola iespējamo piesaistīšanu pagājušajā nedēļā pasmējās arī Spānijas čempionvienības "Barcelona" galvenais treneris Šarūns Jasikēvičs. Tieši šajā Spānijas grandā pagājušajā sezonā pēc karjeras NBA atgriezās viņa 41 gadus vecais brālis Pau Gasols, kura plāni turpmākajai karjerai vismaz publiski arī nav zināmi.

Ņemot vērā "Barcelona" kluba un Turcijas izlases centra Sertača Sanli savainojumu, Marks Gasols varētu aizvadīt sezonu "Barcelona" rindās, bet gadu vēlāk atgriezties dzimtajā "Girona" vienībā, raksta medijs.

Marks Gasols pēc augstskolas pabeigšanas ASV trīs sezonas pārstāvēja "Barcelona" komandu, bet no 2006. līdz 2008. gadam spēlēja "CB Girona" rindās, kur viņš izcēlās ar milzīgu progresu. Basketbolists karjeru turpināja NBA, trīs reizes piedaloties Visu zvaigžņu spēlē, ar Toronto "Raptors" 2019. gadā kļūstot par līgas čempionu, kā arī ilgus gadus pildot Memfisas "Grizzlies" komandas aizsardzības līdera lomu. Centrs vienreiz tika apbalvots ar sezonas labākā aizsardzības spēlētāja godu.

Pēc "CB Girona" vienības izjukšanas basketbolists 2014. gadā Katalonijas pilsētā dibināja jaunu klubu, kas dažu gadu laikā sasniedzis Spānijas otro līgu. Vienību šosezon papildināja Kaspars Vecvagars, kurš jau trešo sezonu spēlēs "LEB Oro" čempionātā.

Brāļi Gasoli pēc Spānijas izlases zaudējuma Tokijas spēļu ceturtdaļfinālā paziņoja, ka noslēdz karjeru izlasē. Marks Gasols valstsvienības rindās kļuvis par divkārtējo Pasaules kausa ieguvēju, divkārtējo Eiropas čempionu, kā arī divas reizes ticis pie olimpisko spēļu sudraba medaļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!