Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētā Dalasas "Mavericks" ceturtdien Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu otrās kārtas sērijas spēlē savā laukumā ar rezultātu 113:86 pārspēja Fīniksas "Suns" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca neizšķirtu rezultātu 3-3.

Izšķirošā spēle risināsies svētdien Fīniksā.

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja astoņas minūtes un guva trīs punktus, realizējot trīs soda metienus (3/4). Latvietis aizmeta garām vienu tālmetienu un vienu divpunktu metienu. Līdz šim visus metienus no spēles šajā izslēgšanas spēļu sērijā Bertāns bija izpildījis aiz trīspunktu metienu līnijas. Viņa kontā arī viena atlēkusī bumba un +/- rādītājs -1.

"Mavericks" zvaigzne Luka Dončičs šajā mačā izcēlās ar 33 punktiem, 11 atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm, Redžijs Buloks pievienoja 19 punktus un septiņas atlēkušās bumbas, bet 18 punkti Džeilena Bransona kontā. No rezervistu soliņa 15 punktus guva Spensers Dinvidijs.

Deandrē Eitons bija rezultatīvākais "Suns" komandā, izceļoties ar 21 punktu un 11 atlēkušajām bumbām. 19 punkti, astoņas atlēkušās bumbas un astoņas kļūdas Devinam Bukeram, bet Kriss Pols guva 13 punktus

Spēles pirmajā ceturtdaļā abas komandas pamīšus bija vadībā, bet neizšķirts rezultāts pēdējo reizi šajā spēlē bija otrās ceturtdaļas sākumā, kad rezultāts bija 28:28. Tad "Mavericks" lēnām pārņēma spēles kontroli, un pirmo puslaiku viņi noslēdza ar 21:10 punktu izrāvienu, kas ļāva lielajā pārtraukumā doties ar 15 punktu pārsvaru (60:45). "Suns" basketbolisti arī turpinājumā nespēja atrast veidu, kā mainīt spēles gaitu.

Salīdzinot ar iepriekšējo spēli, "Mavericks" basketbolisti atkal precīzi uzbruka no tālās distances, šoreiz trāpot 16 no 39 tālmetieniem. Fīniksa atbildēja ar sešiem tālmetieniem un pieļāva 22 kļūdas, kas ir par 16 vairāk nekā "Mavericks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!