Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Svarīgu uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā naktī uz piektdienu guva latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētā Dalasas "Mavericks".

"Mavericks" savu skatītāju priekšā ar 123:119 (28:27, 32:44, 32:21, 31:27) uzvarēja Sakramento "Kings", pārtraucot savu trīs zaudējumu sēriju.

Bertāns šai spēlei bija pieteikts, bet laukumā nedevās.

Iepriekš izskanēja informācija, ka "Mavericks" varētu regulārās sezonas noslēdzošajos trīs mačos atstāt malā savus līderus Luku Dončiču un Kairiju Ērvingu, tādējādi atmetot ar roku cīņai par "play-in" un kaut nedaudz mēģinot uzlabot iespējas NBA draftā šovasar izraudzīties ar augstāku numuru.

Tomēr aizvadītajā naktī abi spēlēja un demonstrēja līderu cienīgu sniegumu. Ērvings maču noslēdza ar 31 punktu un astoņām rezultatīvām piespēlēm, kamēr Dončiča kontā 29 punkti un desmit atlēkušās bumbas. "Kings" labā 28 punkti Di'Āronam Foksam, bet lietuvietim Domantam Sabonim izdevās tikt pie "triple-double" - 19 punkti, 11 atlēkušās bumbas un 11 rezultatīvas piespēles.

"Mavericks" 80 spēlēs guvusi 38 uzvaras, kas Rietumu konferencē dod 11. vietu. Tāda bilance ir arī desmitajā vietā esošajai Oklahomasitijas "Thunder", kas kā pēdējā šobrīd iekļūtu "play-in" jeb miniturnīrā, kurā 7.-10. pozīcijā finišējušās komandas sadalīs divas ceļazīmes uz "play-off".

Regulārās sezonas noslēdzošajos mačos Dalasai vēl jātiekas ar Čikāgas "Bulls" un Sanantonio "Spurs".

Citviet ceturto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Vašingtonas "Wizards", kas spēlēja bez Kristapa Porziņģa un vairākiem citiem līderiem. Komanda viesos ar 116:134 (32:33, 28:34, 30:39, 26:28) piekāpās Atlantas "Hawks".

Vašingtona ir zaudējusi izredzes pacīnīties kaut par Austrumu konferences pirmo desmitnieku un šobrīd drīzāk tēmē uzlabot savas iespējas drafta loterijā. "Wizards" ar 34 uzvarām 80 mačos ir konferences 12. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!