Foto: F64
Spānijas augstākā basketbola līga (ACB) piektdien ar simbolisku video atminējās latviešu superzvaigznes Kristapa Porziņģa pirmo grozu šajā čempionātā, kas bija tieši pirms desmit gadiem.

Savas karjeras pirmsākumos Porziņģis vēl jaunieša vecumā atstāja Latviju un pārcēlās uz saulaino Spāniju, pievienojoties "Sevilla" kluba sistēmai. Tajā latvietis piedzīvoja izrāvienu un kļuva par profesionālu basketbolistu. 2012./13. gadā viņš pa īstam ielauzās "Sevilla" pirmajā komandā un 2013. gada 31. martā pret zvaigžņoto Madrides "Real" guva savus pirmos punktus ACB, kas tiek uzskatīts par spēcīgāko nacionālo čempionātu Eiropā. Porziņģis to paveica ar atlētisku bumbas triecienu grozā no augšas ātrajā uzbrukumā.


Savus pirmos punktus profesionālajā basketbolā Porziņģis gan guva maķenīt agrāk - 2013. gada 20. februārī ULEB Eirokausa mačā pret Sanktpēterburgas "Spartak".

Desmit gadus vēlāk Porziņģis ir viena no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigznēm un Vašingtonas "Wizards" līderis. Divus gadus pēc pirmā groza profesionālajā basketbolā viņu nepilnu 20 gadu vecumā draftēja Ņujorkas "Knicks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!