Foto: F64

Latvijas U-19 vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Nikolajs Mazurs trešdien atklājis valstsvienības sastāvu pirms sestdien gaidāmās Pasaules kausa izcīņas, kas norisināsies Rīgā un Daugavpilī, ziņo Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Vēl otrdien pēdējā pārbaudes spēlē pirms meistarsacīkstēm Latvijas izlases kandidātu lokā bija 13 spēlētāji, bet ārpus spēles pieteikuma palika Krišs Helmanis, kurš ārstē potītes savainojumu.

Trešdien tapis zināms, ka kā pēdējais no valstsvienības atskaitīts 2003. gadā dzimušais "VEF Rīga" uzbrucējs Raivo Butirins. Tādējādi vietu vienībā nodrošinājis Noels Enrijs Slivackis no "VEF BA Valkā", kurš kandidātu lokā citu spēlētāju savainojumu dēļ atgriezās vien pēc pagājušās nedēļas.

Ziņots, ka potītes saišu savainojuma dēļ čempionātā nevarēs piedalīties viens no potenciālajiem komandas līderiem Freds Bagatskis. Portāls "Delfi" arī plašāk aprakstījis likstas ap komandu un treneru korpusa risinājumus, veidojot šīs U-19 valstsvienības modeli.

FIBA U19 Pasaules kausa izcīņa sāksies sestdien, 3. jūlijā. Latvijas komandai pirmajā posmā visas spēles sāksies plkst.18: sestdien ar Puertoriko, svētdien – ar Irānu, otrdien – ar Serbiju, trešdien – astotdaļfināla spēle ar kādu A grupas komandu (Kanāda, Lietuva, Senegāla, Japāna).

Mājinieku vienības pirmo spēli varēs redzēt "TV3 play" platformā internetā, bet turpmākās spēles – TV6.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!