Foto: AP/Scanpix/LETA

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas "Mavericks" pēc Tokijas olimpiskajām spēlēm noslēgs jaunu līgumu ar vienības superzvaigzni Luku Dončiču, vēsta žurnālists Marks Steins.

Šobrīd ar Dončiču spēkā uz vēl vienu sezonu ir pirmgadnieka līgums, tomēr abas puses strādājot pie tā, lai šovasar pagarinātu vienošanos uz pieciem gadiem par 202 miljoniem ASV dolāru jeb maksimāli iespējamo summu. Dončičs gan tagad vēlas koncentrēties uz Slovēnijas izlases sniegumu Tokijas olimpisko spēļu turnīrā, tāpēc sarunas par jaunu līgumu sāksies ne ātrāk par nākamo nedēļu.

2018. gadā Dončičs ar "Mavericks" parakstīja četru gadu debitanta līgumu par 32 miljoniem ASV dolāru, kura summu paredzēja konkrēta ar trešo numuru draftā izvēlēta spēlētāja "likme".

Tāpat komanda grasās noslēgt jaunu līgumu ar aizsargu Timu Hārdeveju junioru uz turpmākajiem četriem gadiem par 72 miljoniem ASV dolāru. Vienošanās panākta līdz ar brīvo aģentu tirgus atvēršanos, taču līgumus varēs slēgt tikai no piektdienas.

Hārdevejs Dalasas komandai pievienojās 2019. gadā no Ņujorkas "Knicks" darījumā, kurā bija iesaistīts arī Porziņģis. Rezultatīvais aizsargs var cerēt uz stabilu pamatsastāva spēlētāja lomu, jo "Mavericks" aizvadītajā nedēļā uz Bostonas "Celtics" aizmainīja aizsargu Džošu Ričardsonu, atbrīvojoties no viņa līguma, kas paredz 11,6 miljonu ASV dolāru lielu algu nākamsezon.

Ziemeļamerikas mediji ziņo, ka Dalasas klubs arī panācis vienošanos ar Serbijas izlases centra spēlētāju Bobanu Marjanoviču. Abas puses noslēgs līgumu uz vienu sezonu. Rezerves centrs aizvadījis sešas sezonas NBA, no kurām pēdējās divas bija Dalasas komandā.

Savukārt komandai no citas vienības tiks piesaistīts uzbrucējs Redžijs Buloks, ar kuru tiks slēgts līgums par 30,5 miljoniem ASV dolāru uz trim gadiem. 30 gadus vecais veterāns pagājušosezon aizvadīja vienu no karjeras labākajām sezonām, Ņujorkas "Knicks" rindās vidēji spēlē izceļoties ar 10,9 punktiem.

Basketbolists galvenokārt pilda "snaipera" funkcijas, aizvadītajā sezonā realizējot 41,0% tālmetienu. Trīspunktu metieni sastādīja teju 69% no viņa kopā gūtajiem punktiem.

Šajā starpsezonā par "Mavericks" galveno treneri kļuva Džeisons Kids, kurš amatā nomainīja Riku Kārlailu. Komanda piedzīvoja izmaiņas arī administrācijā, ģenerālmenedžera pienākumus pārņemot Niko Herisonam.

Pēdējos desmit gados Dalasas komanda nav pārvarējusi "play-off" pirmo kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!