Foto: F64

Latvijas izlases basketbolists Mareks Mejeris piedalīsies arī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Memfisas "Grizzlies" un Losandželosas "Lakers" pirmsdrafta treniņnometnēs, sportists pastāstīja Latvijas Basketbola savienības (LBS) preses dienestam.

Mejeris jau piedalījās Detroitas "Pistons" pirmsdrafta treniņos, tomēr kluba pārstāvji neko konkrētu basketbolistam pēc tam nav teikuši.

"Parādīju, kas esmu un ko māku. Treniņā bijām seši "džeki", uzspēlējām 3 pret 3 un 1 pret 1. Izpildīju personības testu. Komandas pārstāvji teica, ka jāpiestrādā svaru zālē, neko konkrētāku," portālam "basket.lv" stāstīja "Mejeris. "Novērtēju, cik tas viss ir nopietni, cik viss notiek profesionāli. Arēna, kurā trenējos, bija vienkārši ideāla – ģērbtuves, svaru zāle, treniņu zāles, milzīga spēles zāle, virtuve, spa un daudz kas cits. Neko labāku basketbolists nevar vēlēties."

Mejeris ar savu sniegumu treniņos radījis interesi par sevi, un viņa meistarību vēlas novērtēt arī "Grizzlies" un "Lakers".

"Ap 20.jūniju braukšu uz Memfisu, 24. jūnijā braukšu atpakaļ uz Losandželosu un atrādīšos "leikeriem". Šobrīd trenējos kopā ar citiem aģentūras "Wasserman Media Group" klientiem. Sākotnēji biju domājis Amerikā palikt līdz 4.jūnijam, taču viss ir veiksmīgi ievilcies," turpināja sportists.

Tomēr pats Mejeris īpaši nedomā par to, vai viņš tiks izvēlēts gaidāmajā NBA draftā. Viņš tikai izmanto iespēju, kas nokrita kā no gaisa.

"Saprotu, uz ko jāstrādā, kādam jābūt, lai spēlētu NBA. Lai tur iekļūtu, vajag diezgan lielu veiksmi. Bet, kad esi tur nonācis, ir vieglāk, jo pašam ir mazāk jādomā, bet vairāk jādara. Šķiet, ka Amerikā neviens nesaprot, kā basketbolistam var nebūt pieejama svaru zāle vai brīvs laukums. ASV komandām ir katrai sava zāle, bet Eiropā vairumā gadījumu tā nav," skaidroja Mejeris.

Atgādinām, ka pirms NBA drafta pieciem NBA klubiem atrādīsies vēl viens Latvijas basketbolists Jānis Timma. Vispirms Timma 18.jūnijā viesosies pie Hjūstonas "Rockets" komandas, dienu vēlāk viņš trenēsies pie Atlantas "Hawks" vienības, 21.jūnijā viņu gaida pārbaude Portlendas "Trail Blazers" vai Milvoki "Bucks" komandā, 24.jūnijā viņš viesosies Memfisā pie "Grizzlies" komandas, bet divas dienas vēlāk demonstrēs savas spējas latvieša Andra Biedriņa pārstāvētajā Goldensteitas "Warriors" vienībā.

NBA šī gada drafts risināsies 27.jūnijā Ņujorkā.

Gan Mejeris, gan Timma ir iekļaut Latvijas basketbola izlases kandidātu sarakstā uz Eiropas čempionātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!