Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bostonas "Celtics" galvenais treneris Breds Stīvenss pārņems kluba basketbola operāciju prezidenta amatu Denija Eindža vietā, paziņojis klubs.

Izmaiņas notikušas pēc "ķeltu" zaudējuma izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā pret Bruklinas "Nets", sērijā piekāpjoties ar 1-4.

Sērijā savainojuma dēļ gan nevarēja piedalīties viens no komandas līderiem Džeilens Brauns. Taču "Celtics" pirmo reizi kopš 2016. gada nepārvarēja kaut vienu izslēgšanas spēļu kārtu, kā arī regulāro sezonu noslēdza Austrumu konferences septītajā vietā.

Eindžs ar komandu turpinās strādāt vasarā, palīdzot tai šajā pārejas posmā, uzsver klubs. Minēts arī, ka tūlīt pat vienība uzsāks jauna galvenā trenera meklējumus.

Pamatturnīra laikā "Celtics" 72 spēlēs izcīnīja 36 uzvaras un vietu izslēgšanas spēļu turnīrā bija spiesta izcīnīt "play-in" spēlē, kurā "Celtics" savā laukumā pieveica Dāvja Bertāna pārstāvēto Vašingtonas "Wizards" ar rezultātu 118:100.

Stīvensam šī bija astotā sezona komandas galvenā trenera postenī. Viņa vadībā Bostonas komandas trīs reizes sasniegusi Austrumu konferences finālu.

Savukārt Denijs Eindžs ir vienīgais Bostonas kluba pārstāvis, kurš ar vienību kļuvis par NBA čempionu gan kā spēlētājs, gan kā ģenerālmenedžeris. Aizsargs bija izcilo 1984. un 1986. gada Bostonas čempionvienību spēlētājs, bet pēc basketbolista karjeras izveidoja Bostonas komandas sastāvu, kas uzvarēja 2008. gada finālsērijā. Komandas līderim Polam Pīrsam pirms sezonas darījumos pievienojās Kevins Gārnets un Rejs Alens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!