Foto: Gata Pabērza kolāža

Sporta medijam MVP aiz muguras vēsturiska nedēļa – saņemta pirmā atzinība starptautiskā līmenī! Taču žūrijas uzslavu nebūtu bez lasītāju novērtējuma, tāpēc turpinām darbu, nesamazinot apgriezienus – ar sešiem jauniem materiāliem arī pagājušajā nedēļā.

Grib iespītēt liktenim. Laura Ikauniece mēģina atgriezties pēc trim izlaistām sezonām

Foto: AP/Scanpix/LETA

Lauras Ikaunieces atgriešanās septiņcīņas stadionā ir notikums, ko nevaram atļauties ignorēt – pirms veselības likstas izjauca sportistes līdz tam augšupejošo karjeras līkni, viņa bija Latvijas vieglatlētikas spožākā zvaigzne, un neviena cita šo vakanci īsti nav pratusi aizņemt arī Ikaunieces prombūtnes laikā. Aprunājāmies gan ar ilggadējo Olimpiskās vienības galveno ārsti, gan Lauras mammu, kas pārzina mazāk publisko meitas dzīves "temperatūru", gan caurlūkojām vieglatlētikas statistikas krājumu – lai labāk izprastu, kā attīstījusies sieviešu septiņcīņa laikā, kamēr latviete bija spiesta pauzēt sporta gaitas, un ieskicētu to līmeni, uz kādu viņai būtu jātiecas patlaban.

Lasīt vairāk

Ugunskristības un neziņa par sastāvu. Vai 3x3 basketbolistes spēlēs Parīzes olimpiādē

Foto: FIBA

Par Tokijas olimpisko spēļu čempioniem – Latvijas 3x3 basketbola izlases puišiem – varam dzirdēt regulāri, bet par Latvijas dāmu 3x3 basketbola izlasi salasāmas vien sīkas informācijas druskas. Par šīs komandas galveno treneri oficiāli apstiprināts Ainars Zvirgzdiņš, aiz muguras pirmās spēles, un pamazām var sākt saprast reālās ambīcijas un to segumu.

Lasīt vairāk

Ilgāk nekā Kerča pauze... Kad beigsies leģendārās NHL franšīzes ieilgušās paģiras?

Foto: AFP/Scanpix/LETA

"Edmontonā hokeju ne tikai mīl, bet arī labi saprot, ir izjutuši ne tikai uzvaru, bet arī bezierunu dominances garšu un, kas svarīgi, prasa no savas komandas rezultātu, kas būtu vismaz pietuvināts tam, kas piedzīvots "vecajos un labajos" laikos..." Par komandu, kas reiz bija dižākā uz planētas, kurā pabijis arī Latvijas izlases uzbrukuma virtuozs Aleksandrs Kerčs un kas nu jau gadu desmitiem izmisīgi cenšas atgūt savu apsūbējušo spozmi, uzrakstīja Juris Miņins.

Lasīt vairāk

Vēl pagājušajā nedēļā pastāstījām divus adrenalīna pilnus stāstus par nedaudz trakiem cilvēkiem "uz diviem riteņiem" – par sporta skolotāju no Kuldīgas Arvi Sprudi, kas turpina lauzties fascinējošajā ultravelobraukšanas pasaulē, un pērn uzstādītajam pasaules rekordam šonedēļ pievienos startu vienās no pasaules izaicinošākajām ultra sacensībām ASV, kā arī vīriem, kas motocikla "seglos" balansē uz dzīvības un nāves robežas ikgadējās motosacīkstēs Menas salā, traucoties pa koplietošanas ceļiem ar vidējo ātrumu, kas pārsniedz 300 km/h. Atzīmējām arī Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) jurģus – gan adreses, gan nozīmīguma ziņā –, mēģinot saprast būtiskās pārmaiņas, kas šo vēl nesen vareno organizāciju sagaida tuvākajā nākotnē.

Kas gaidāms "MVP"

Šo nedēļu iesāksim ar hokeju – gan atskatoties atpakaļskata spogulī un aprunājoties ar nesenā pasaules čempionāta labāko vārtsargu Artūru Šilovu, gan prezentējot vēl tikai gaidāmo NHL finālsēriju par Stenlija kausu. Atgriezīsimies pie kāda ļoti interesanta personāža un stāsta no Latvijas vieglatlētikas vēstures, papētīsim sīkāk šobrīd aktuālāko pārsteigumu pasaules tenisā, sekosim visiem ceļiem, kas ved uz Romu (kur šobrīd risinās pasaules čempionāts pludmales volejbolā) un vēl šo to interesantu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!