Foto: Mika Zankovska kolāža

Garās svētku dienas aiz muguras, svelme un odi pārciesti, alus un siers pārstrādāti – laiks atgriezties realitātē. Sporta medijs MVP gan labi pastrādāja arī brīvdienās, taču nebūtu nekāds brīnums, ja gana daudziem tas paslīdējis garām ozollapu vainagam. Tāpēc šajā pirmdienā iepriekšējās nedēļas rakstu apkopojums – aktuālāks nekā jebkad!

'Sveiks! Kas ar ziedojumu?' Kas patiesībā notika un ar ko beidzās 'prēmiju skandāls' basketbolā

Foto: Gata Pabērza kolāža

Pārsteidzošais Latvijas 3x3 basketbola komandas veiksmes stāsts, kas tagad pārkausēts olimpiskajā ceļazīmē, aizsākās ar pēkšņu uzvaras gājienu tieši pirms četriem gadiem un turpinājās tikpat pēkšņu skandālu – konflikts, kas dzima Latvijas Basketbola savienības (LBS) kabinetos un Edgara Šnepa un Māra Jučmaņa "Whats App" sarakstē, izlauzās atklātībā un sasniedza KNAB, policiju un lielākos valsts medijus. Tiesa, cik strauji uzliesmojis, tik strauji arī apdzisa – sabiedrības interese norima un arī basketbola sabiedrība ķezu labprāt vienkārši apkašņāja smiltiņās, atstājot noklusētus daudzus notikušā apstākļus un, galu galā – arī šīs visnotaļ interesantās lietas iznākumu. MVP nolēma veikt ekshumāciju.

Lasīt vairāk

Anžejs Pasečņiks: 'Šobrīd fokusējos uz vienu NBA komandu'

Foto: F64

Aizvadītajā sezonā Anžejs Pasečņiks laukumā pavadīja mazliet vairāk nekā sešas minūtes. Un mazs mierinājums, ka tas notika NBA komandas formas kreklā – šajā nogrieznī latvietis pamanījās labot Vašingtonas kluba un gandrīz visas līgas antirekordu. Veselam un spēlēt alkstošam basketbolistam apzināti palikt malā, atsakoties no jebkādas spēļu prakses – tas ir ļoti smags izaicinājums, tomēr Anžejs to izvēlējās. Kāpēc tā un kas ar viņu šajos mēnešos noticis – atklātā intervijā Jānim Freimanim.

Lasīt vairāk

Supermens atgriežas uz Kriptona. Džidži Bufona ceļojums tuvojas beigām

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Itālijas izlase, kas patlaban soļo pretī "Euro 2020" izšķirošajiem notikumiem, iekarojusi daudzu arī neitrālu futbola cienītāju simpātijas – ne tikai ar savu azartisko spēli, bet vispirms – ar kaisli jebkurā elpas vilcienā – vai tas būtu izklupienā pēc bumbas, vai himnas dziedāšanas laikā. Taču viena gan pietrūkst – šķietami neaizstājamā Džidži Bufona komandas vārtos. Pārkāpis 43 gadu slieksnim, viņš noslēdzis savas gaitas Turīnas "Juventus" rindās, taču – ne futbolā. Atgriešanās savā pirmajā klubā Parmā ir simboliska, taču nav šaubu – arī sportiski ambicioza. Tāda vienkārši ir Bufona personība.

Lasīt vairāk

Tāpat svētku nedēļā turpinājām reportāžas no "Euro 2020", kur Rolands Norietis, pārcēlies no Sanktpēteburgas un Budapeštu, trāpīja tieši Francijas un Portugāles valstsvienību mačā t.s. "Nāves grupas" pēdējā kārtā, savukārt basketbola cienītājiem – stāsts par adrenalīna pilnajiem konkursiem, kas spēļu pārtraukumos ar vienu precīzu metienu ļauj tikt pie vērā ņemamām naudas summām vai mantām, vienā rāvienā nogādājot mēģinājumam izraudzīto vai nu debesīs, vai ellē.

Kas gaidāms "MVP"

Šajā nedēļā sagaidām NHL finālsērijas sākumu, kas šoreiz slēpj vairākus zemūdens akmeņus, tāpat – arī prestižo U19 Pasaules kausa izcīņu, kas Rīgā un Daugavpilī pulcē planētas labākos jaunos basketbolistus, tostarp – arī latviešu talantus, vienam no kuriem pievērsīsim lielāku uzmanību. Beigām tikmēr tuvojas futbola kaislības, un pēdējo lappusi savā dienasgrāmatā, ko esam publicējuši MVP slejās, atšķirs arī Rolands Norietis. Savu spilgto komentāru kolekciju papildinās Armands Puče, būs stāsts par kādu galda piederumu populārajā rakstu sērijā par Latvijas sporta X stundām, kā arī unikāls Andra Staģa darbs, apzinot un sistemātiski savirknējot Latvijas vieglatlētikas ģimenes – mātes un meitas, tēvus un dēlus, vīrus un sievas un vēl virkni ļoti interesantu kombināciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!